Tgrt Haber
23 Ocak 2023 17:29 - Güncelleme : 23 Ocak 2023 17:41

Kur'an yakılmasına izin veren İsveç'e AB'den tokat gibi sözler: Defalarca söyledik

Aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kur’an yakma eylemine izin veren İsveç'e Avrupa Birliği'nden çok sert cevap geldi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Johannes Bahrke, İsveç makamlarını harekete geçmeye çağırdı. 'Defalarca söyledik' diyen Bahrke, “Irkçılık, yabancı düşmanlığı, ırk ve din temelli nefretin AB'de yeri yoktur" dedi.

Kur'an yakılmasına izin veren İsveç'e AB'den tokat gibi sözler: Defalarca söyledik
Avrupa Birliği,Rasmus Paludan,Kur

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Johannes Bahrke, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla ilgili İsveç makamlarının adım atması gerektiğini söyledi. Bahrke, AB Komisyonu sözcülerinin basın toplantısında, İsveç'teki olayla ilgili soruyu yanıtladı. Bu tür eylemlerin, AB'nin üzerine kurulu olduğu değerlerle uyumlu olmadığını belirten Bahrke, "Daha önce defalarca söyledik. Dediğimiz gibi ırkçılık, yabancı düşmanlığı, ırk ve din temelli nefretin AB'de yeri yoktur. Bu, İsveç makamlarının ilgilenmesi, onların adım atması gereken bir konu" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE’NİN BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE KUR’AN YAKMIŞTILAR

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

Kur'an yakılmasına izin veren İsveç'e AB'den tokat gibi sözler: Defalarca söyledik

 Hükümetinin Kur'an-ı Kerim yakılması için Paludan'a izin vermesine, Türkiye'de hükümet ve muhalefet yetkilileri başta olmak üzere çok sayıda İslam ülkesinden tepki gösterilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...