Tgrt Haber
20 Ocak 2022 15:12

Kuş gribi Fransa'yı sardı: Milyonlarca hayvan itlaf ediliyor

Fransa'da ülkenin güneybatısındaki farklı noktalarda kuş gribi salgını görüldü. Fransa 1,2 milyon hayvanın itlaf edildiği açıkladı. İhtiyatı tedbir olarak 1.3 milyon hayvanın daha itlaf edileceği açıklandı.

Kuş gribi Fransa'yı sardı: Milyonlarca hayvan itlaf ediliyor
kuş gribi,,fransa,

Asya'yı saran kuş gribi Avrupa'yı da sardı. Fransa yeniden alarma geçti. Fransa Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin güneybatı bölgelerindeki farklı alanlarda kuş gribi salgınının görüldüğü bildirildi.

Salgın nedeniyle toplamda 2.5 milyon kanatlı hayvanın itlaf edileceği duyuruldu. Şu ana kadar yaklaşık 1.2 milyon hayvanın itlaf edildiği ve salgınla mücadele amacıyla ihtiyati tedbir olarak 1.3 milyon hayvanın daha itlaf edileceği belirtildi.

Kuş gribi Fransa'yı sardı: Milyonlarca hayvan itlaf ediliyor

Önceki kuş gribi salgınlarının Avrupa ve Asya'da 10 milyonlarca hayvanın itlaf edilmesine ve ticaret kısıtlamalarına yol açmasının ardından hükümetler ve kanatlı hayvan yetiştiricileri ciddi sıkıntı yaşamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...