Tgrt Haber
28 Mart 2022 15:30 - Güncelleme : 28 Mart 2022 23:17

Rusya ve Ukrayna heyetleri İstanbul'da: Müzakerelerin yeri ve saati belli oldu

Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleştirilen yüz yüze müzakereler yarın İstanbul'da tekrar başlayacak. Rus heyeti gündüz saatlerinde İstanbul'a gelirken, Ukrayna tarafı ise akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısa bir konuşma yapacağı müzakerelerin yeri ve saati de netlik kazandı.

Rusya ve Ukrayna heyetleri İstanbul'da: Müzakerelerin yeri ve saati belli oldu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin, Rusya lideri Vladimir Putin'e yaptığı yüz yüze görüşme çağrısına Moskova'dan cevap geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Putin ve Zelenskiy arasında halihazırda doğrudan bir görüşme planlanmadığını, ayrıca şu an olası bir görüşmenin ters etki yapabileceği ve zararlı olabileceği'' yönünde açıklama yaptı.

Rusya-Ukrayna heyetlerinin İstanbul'da görüşmesi üzerine de konuşan Lavrov, "Rusya ile Ukrayna arasındaki yüz yüze müzakereler bugün-yarın İstanbul'da yeniden başlayacak. Müzakerelerin başarılı sonuçlanmasını ümit ediyoruz."

'YÜZ YÜZE GÖRÜŞME DAHA VERİMLİ'

Rus bakan Lavrov'un açıklamalarının ardından Kremlin'den gelen açıklamalar da Lavrov'u doğruladı. Kremlin, müzakerelerde şimdiye kadar bir ilerleme kaydedemediklerini belirtti. Müzakerelerin bugün olmayacağı belirtilirken Kremlin, yarın olabileceğini açıkladı. Kremlin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

''Müzakerelerde yetersiz ilerlemeye rağmen görüşmelerin yüz yüze yapılması önemli. Yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler, daha verimli oluyor. İki ülke tarafından da müzakereciler Türkiye’ye bugün varacaklar. O sebeple müzakerelerin bugün yapılması pek mümkün görünmüyor. Yarına kalabilir.''

Rusya ve Ukrayna heyetleri İstanbul'da: Müzakerelerin yeri ve saati belli oldu

GÖRÜŞMELERİN YERİ VE SAATİ BELLİ OLDU

Ukrayna tarafının müzakereci heyetinde yer alan David Arakhamia Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, "Şu an için yoldayız. Lojistik sıkıntılardan dolayı varmamız geç saatleri bulacak. Rus heyeti de saat 21:00 sıralarında Türkiye’de olacak. Bundan dolayı yarın 10.00’da görüşmeleri başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den de müzakerelere ilişkin önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada; müzakelerin yarın sabah saat 10.30'da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Toplantı basına kapalı gerçekleşecek olan toplantıda canlı yayın araçlarına da müsaade edilmeyeceği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞMA YAPACAK

Öte yandan kritik toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Dolmabahçe'de iki ülke heyetlerinin karşılıklı oturduğu bir salonda kürsüye çıkması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada kısa bir konuşma yapması bekleniyor.

RUS VE UKRAYNA HEYETLERİ İSTANBUL'DA

İstanbul’da gerçekleşecek Rusya-Ukrayna müzakereleri için Türkiye'ye gelen Rusya heyetini taşıyan uçak, saat 15.30 sıralarında Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

Ukrayna heyeti de akşam saat 22.00 sularında Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne iniş yapıp, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde havalimanından ayrıldı. Uçaktan inen Ukrayna heyetini konsolosluk yetkilileri karşıladı. Araçlara binen Ukrayna heyeti, buradan Beşiktaş'ta konaklayacağı otele gitti.

Rusya ve Ukrayna heyetleri İstanbul'da: Müzakerelerin yeri ve saati belli oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...