Tgrt Haber
18 Aralık 2015 15:34

Litvanya Rusya'ya yaptırımların uzatılmasından yana

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, 'Rusya'ya yaptırımların uzatılmasına ihtiyaç var' dedi.

Litvanya Rusya'ya yaptırımların uzatılmasından yana
litvanya,Dalia Grybauskaite,

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği Konseyi toplantısına  katılan Grybauskaite, Litvanya'nın ELTA haber ajansına yaptığı açıklamada, Minsk  Anlaşması'nı bozan Rusya'ya karşı yaptırımların devam etmesinden yana olduğunu  söyledi. 
 Grybauskaite, "Akşama kadar prosedür tamamlanacak. Konseyde  yaptırımlar özel olarak ele alınmayacak. Fakat herkes biliyor ki Rusya'ya  yaptırımların uzatılmasına ihtiyaç var" ifadelerini kullandı. 
 Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius da AB'nin Rusya'ya  uyguladığı yaptırımların altı aylığına uzatılacağını bildirdi. 
 Linkevicius, "Elimdeki mevcut bilgilere göre, yaptırımların altı ay  daha uzatılacağını söyleyebilirim. Herhangi bir itiraz olmamalı. Hemen hemen  herkes Rusya'ya yaptırımların uzatılması görüşünde" diye konuştu. 
 Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna'nın doğusunda  çıkan olaylardan sonra Avrupa Birliği, ABD ve diğer ülkeler Rusya'ya ekonomik  yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...