Tgrt Haber
24 Şubat 2022 08:56 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 10:53

Lviv nerede, haritadaki yeri neresi? Polonya'ya sınırı olan Lviv'de siren sesleri yükseliyor!

Vladimir Putin Ukrayna'ya savaş ilan ettiğini açıkladı! Rusya'nın başkenti Moskova'dan tüm dünyaya yayılan savaş haberi, haftalardır korkuyla bekleniyordu. Rusya, Donbass'ta özel bir askeri operasyon yapıldığını savunsa da Ukrayna'nın neredeyse her şehrine füze fırlattı ve başkent Kiev'in de aralarında bulunduğu şehirlerde patlama sesleri duyulmaya başladı. Uluslararası haber ajansları, Ukrayna'nın birçok kentinde arka arkaya patlamaların duyulduğunu aktarırken; Ukrayna lideri Zelenski, ülkesinin altyapılarına ve sınır muhafızlarına füze saldırıları düzenlediğini açıkladı. Polonya ile sınırı olan Lviv'de yükselen siren sesleri ise halkı korkuya sürükledi. İşte detaylar...

Lviv'de siren sesleri yükseliyor!

"Lviv nerede, hangi ülkeye sınırı var? Lviv'in haritadaki yeri neresi?" soruları gündemde yerini aldı. Putin'in savaş hamlesi ile birlikte, Lviv'ne neler olduğu araştırılmaya başladı. Başta Kiev olmak üzere birçok şehirde yükselen patlama seslerini, Lviv'den yükselen siren sesleri takip ederken; savaş tüm dünyanın gündemi oldu. "Yüzlerce askerimiz öldü" açıklaması yapan Ukrayna, Putin'in başlattığı bu savaşa karşı kendilerini savunacaklarının altını çizdi. Rusya-Ukrayna krizinde gerilim tırmanırken ABD, Avustralya, İsrail, Kanada gibi ülkelerin geçtiğimiz haftalarda Kiev'deki elçiliklerini güvenli bölge olması sebebi ile Lviv'e taşıması dikkat çekmişti. Bugün itibari ile siren seslerinin yükseldiği Lviv'de neler olduğu ise merak edilmeye başladı. Peki, Lviv'de son durum nedir, haritada Lviv'in konumu neresi? Lviv hakkında merak edilenler haberimizde...

Lviv nerede, haritadaki yeri neresi? Polonya'ya sınırı olan Lviv'de siren sesleri yükseliyor!

LVİV NEREDE, HARİTADAKİ YERİ NERESİ?

Lviv, Ukrayna şehirleri arasında en çok sevilen şehirlerden biridir. Lviv, Ukrayna’nın batısında; Polonya'nın sınırında yer almaktadır.  Özellikle Polonya’nın Krakow şehrinden bir çok turisti ağırlamaktadır. Şehrin adı, şehri kuran Galiçya Prensi Danilo'nun en büyük oğlu Leo'dan gelir. Lviv, nüfus bakımından batı Ukrayna'nın en büyük şehri ve Ukrayna'nın en büyük 7. şehridir. Ukrayna'nın kültür merkezlerinden biri olan Lviv, 2020 verilerine göre nüfusu 755.800'dür ve bunun %88'i Ukraynalı, %9'u Rus, %1'i de Polonyalıdır. Lviv'e yaklaşık 200.000 kişi şehre giriş yapmaktadır. Lviv, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Sovyetler Birliği'ne katılmış; 1991'de ise bağımsızlığının ardından Ukrayna'ya bağlı bir şehir haline gelmiştir. Lviv'de filarmonik orkestra ve Lviv Opera ve Bale Tiyatrosu bulunmaktadır. Tarihi şehir merkezi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Tarihi Galiçya bölgesinin merkezi olma özelliğini taşımakla birlikte, şehir, tarihi yapısını 2. Dünya Savaşı'nda korumayı başarmıştır.

Ukrayna'da yer alan Lviv'e Kiev, Odessa ve Kharkiv'in uzaklığı şöyle:

  • Kiev Lviv arası: 542 kilometre
  • Lviv Odessa arası: 797 kilometre
  • Kharkiv Lviv arası: 1016 kilometre

Lviv nerede, haritadaki yeri neresi? Polonya'ya sınırı olan Lviv'de siren sesleri yükseliyor!

ZELENSKİ, RUS HALKINA "SAVAŞA KARŞI ÇIKIN" ÇAĞRISINDA BULUNDU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına dair Rus halkına çağrıda bulundu. Ukrayna’nın savaş değil, barış istediğini ifade eden Zelenski, “Kesin olarak bildiğimiz şey savaşa ihtiyacımız yok. Ama bize saldırılırsa ülkemizi, özgürlüğümüzü, hayatlarımızı elimizden almaya çalışırlarsa kendimizi savunuruz” diyerek savaşa karşı olduklarının altını çizerken; savunma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Ukrayna sınırında yaklaşık 200 bin Rus askerinin bulunduğunu ifade eden Zelenski, Ukrayna'nın muhtelif imkanlarda Rusya ile görüşmeye hazır olduğunu da söyledi. 

Konuşmasının bir kısmını da Rusça yapan Zelenski, Rus halkına, savaşa karşı durması konusunda şu sözler ile çağrıda bulundu:

"Tüm Rus vatandaşlarına seslenmek istiyorum. Bir cumhurbaşkanı olarak değil. Rus vatandaşlarına bir Ukrayna vatandaşı olarak sesleniyorum. Aramızda 2 bin kilometre ortak sınır var. Ordunuz sınır boyunca dizilmiş. Yaklaşık 200 bin asker. Binlerce askeri araç var. Liderliğiniz başka bir ülkenin toprağına, daha ileri bir adım atmalarına yönelik onlara onay verdi. Bu adım Avrupa kıtasında büyük bir savaşın başlangıcı olabilir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...