Tgrt Haber

Macron'dan Nijer'deki cuntaya sert çıkış: Büyükelçimiz rehin tutuluyor, yiyecekler engelleniyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Eylül 2023 00:24 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 00:39
Macron'dan Nijer'deki cuntaya sert çıkış: Büyükelçimiz rehin tutuluyor, yiyecekler engelleniyor
Nijer,Fransa,Macron

Nijer’deki darbe olayları Fransa'yı derinden sarstı. Darbe sonrasında Fransalı diplomatlar gözaltına alındı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Büyükelçimiz ve diplomatlarımız tam anlamıyla rehin tutuluyor. Yiyecek dağıtımını engelliyorlar.” dedi.

Nijer'de yaşanan darbe olayı Fransa'da geniş yankı buldu. Fransa Dışişleri Bakanlığı, Nijer'de darbe sonrasında gözaltına alınan ve danışman olarak görev yapan Fransız vatandaşının serbest bırakıldığını duyurmuştu.

REHİN TUTULUYORLAR

Bugün Fransa’nın doğusundaki Bourgogne-Franche-Comté bölgesini ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nijer'deki son durumu ele aldı. Burada gazetecilere Nijer’deki Fransız diplomatlarla ilgili açıklama yapan Macron, “Biz burada konuşurken, Fransa büyükelçiliğinde tam anlamıyla rehin tutulan bir büyükelçimiz ve büyükelçilik personellerimiz var” dedi. Nijer’deki cuntaya atıfta bulunan Macron, “Yiyecek dağıtımını engelliyorlar ve diplomatlarımıza askeri erzak veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Nijer’de seçilmiş Devlet Başkanı Mohamed Bazoum’un 26 Temmuz’da başkanlık muhafızları tarafından devrilmesiyle yönetime gelen askeri cunta, Fransız diplomatların ülkeyi terk etmesi için çağrıda bulunmuştu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise bu çağrıları reddederek, “Politikamız açık ve net. Darbecileri tanımıyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nijer'de "istenmeyen kişi" ilan edilen ve ülkeden ayrılması için verilen sürenin dolduğu Fransız Büyükelçi Sylvain Itte'yi baskılara rağmen geri çekmeyeceklerini duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...