Tgrt Haber
18 Şubat 2021 13:40

Maduro'dan, ABD’ye "diyaloğa açığız" mesajı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Washington yönetimi ile gerilimi yatıştırmak için ABD'ye "diyaloğa açığız" mesajı verdi.

Maduro'dan, ABD’ye "diyaloğa açığız" mesajı
Nicolas Maduro,Joe Biden

Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilen basın toplantısında, ABD’ye yönelik açıklamalarda bulanan Maduro, ABD Başkanı Joe Biden ile diyaloğa açık olduklarını ifade etti. Maduro, ülkesinin içinde bulunduğu ekonomik krizi hafifletmek ve iki ülke arasındaki gerilimi yatıştırmak için ABD ile diyaloğa açık olduklarını belirtti.

Nicolas Maduro, ABD yönetimi ile diyalog sürecinde, bir iyi niyet göstergesi olarak Venezuela’da tutuklu bulunan Amerikalı vatandaşların serbest bırakıp bırakılmayacağına ilişkin soruya da "Ben bir yargıç ya da savcı değilim, bu konuya karışmamalıyım." yanıtını verdi.

Bunun yanı sıra Maduro, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'nın ABD'deki iştiraki Citgo'nun yöneticilerinden 6 ABD vatandaşının yargılandığı davada, şirket yetkililerinin Venezuela’ya karşı casusluk faaliyetinde bulunduğuna ilişkin yeni iddialarda bulunarak tutuklular için, "(ABD’nin) Merkez İstihbarat Teşkilatı (CIA) ajanı olarak çalışmaya başladılar." ifadesini kullandı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde iki ülke ilişkileri, yaptırımlar ve kısıtlamalar nedeniyle sekteye uğramıştı. Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Joe Biden’ın 21 Ocak’ta başkanlık görevine gelmesinin ardından ABD ile diyalog sürecine girmek istediklerini birçok yerde ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...