Tgrt Haber
26 May 2021 16:17

Mali’de geçici hükümetin Devlet Başkanı ve Başbakan istifa etti

Mali’de geçici hükümetin Devlet Başkanı Bah Ndaw ve Başbakan Moctar Ouane istifa etti.

Mali’de geçici hükümetin Devlet Başkanı ve Başbakan istifa etti
Mali,istifa,geçici hükümet

Batı Afrika ülkesi Mali'de ordunun Ağustos 2020'de yaptığı darbenin ardından kurulan geçiş hükümetinin Devlet Başkanı Bah Ndaw ve Başbakanı Moctar Ouane istifa kararı aldı. Geçtiğimiz Pazartesi günü başkent Bamako'da tutuklanarak bir askeri üsse götürülen Bah Ndaw ve Ouane'nin istifa kararını, bugün Devlet Başkanı Yardımcısı Albay Assimi Goita ile görüşmesinde açıkladığı bildirildi. Goita'nın özel danışmanı Baba Cisse, iki ismin görüşme sırasında heyet önünde istifa ettiklerini duyurdu. Cisse, "Serbest bırakılmaları ve yeni bir hükümetin kurulması için müzakereler sürüyor" dedi.
Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) arabuluculuk misyonunun bir üyesi Fransız medyasına yaptığı açıklamada, Bah Ndaw'ın istifasını doğrulayarak isminin açıklanmasını istemediğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...