Tgrt Haber
23 Ağustos 2022 13:49 - Güncelleme : 23 Ağustos 2022 13:54

Manş değil göçmen denizi! Bir günde bin 295 kişi geçti

İngiltere Savunma Bakanlığı, Manş Denizi'den bir günde geçen bin 295 göçmen geçtiğini açıkladı. Bu rakam ile 2018 yılının rekoru kırıldı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Manş değil göçmen denizi! Bir günde bin 295 kişi geçti
Göçmen,Manş denizi

İngiltere ile Fransa arasında bulunan ve göçmenler tarafından Avrupa'dan İngiltere'ye ulaşmak için kullanılan Manş Denizi'nden dün rekor sayıda göçmenin geçtiği duyuruldu. İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılından sonra ilk kez bir gün içerisinde bin 295 göçmenin 27 botla Manş Denizi'nden geçtiği aktarıldı. 
Geçtiğimiz yıl, 2020'ye göre 8 bin 404 artarak 28 bin 526 kişi Manş Denizi'ni aşmıştı. Manş Denizi'nden 2018'de bir günde bin 185 kişi geçerek rekor kırılmıştı.

İNGİLTERE'YE AİHM'E TAKILDI

İngiltere İçişleri Bakanlığı, insan kaçakçılığı ve yasa dışı göçmenlik sorununun önüne geçebilmek için tasarlanan göçmenlik uygulaması hayata geçirmişti. Bu uygulamanın bir parçası olarak ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapan göçmen ve mültecileri Ruanda'ya gönderme planlamıştı. Bu planın 14 Haziran'da gerçekleştirmeyi planladığını duyurmuştu. Ancak, İngiltere'nin sığınmacıları Ruanda'ya göndereceği ilk uçuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) kararıyla son anda iptal olmuştu. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...