Tgrt Haber
10 Mart 2016 05:26

Manş Denizi'nde tehlikeli uçuş

Rus savaş uçaklarının 17 Şubat’ta Manş Denizi’nde uçarak gerginlik oluşturduğu ortaya çıktı. Olay, Rusya’nın ‘NATO’nun yanıt verme kapasitesini test etmesi’ olarak değerlendirildi.

Manş Denizi'nde tehlikeli uçuş
rusya, nato,

İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'nde Rusya bombardıman uçaklarının uçmasının kısa süreli gerginliğe neden olduğu ortaya çıktı. Yerel La Voix du Nord gazetesinde yer alan gelişme, 17 Şubat’ta yaşandı. Rusya’nın iki adet bombardıman uçağı, Manş Denizi üstünde radara yakalandı. Bunun üzerine, İngiliz Hava Kuvvetleri ile Fransız Hava Kuvvetleri’ne bağlı ikişer adet savaş uçağı, Rus uçaklarına eşlik ederek Manş Denizi'nden uzaklaştırdı.

SOĞUK SAVAŞI ANIMSATTI

Fransız ve İngiliz uçaklarının müdahalesi üzerine Rus bombardıman uçakları, Fransız hava sahasına girmeden geri dönmek zorunda kaldı. Gazete, Rus uçaklarının bu hareketi üzerine, bir uluslararası ilişkiler uzmanının görüşlerine yer verdi: "Rusya’nın, NATO’nun yanıt verme kapasitesini test etmek isteyebileceği." Rus uçaklarının her birinin 25 nükleer füze taşıma kapasitesi olduğu belirtilen gazetede, "Bu gelişmenin soğuk savaş anılarını adeta yeniden uyandırdığı’’ değerlendirmesinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...