Tgrt Haber

Mariupol'de durum gittikçe kötüleşiyor: Bin 26 Ukrayna askeri teslim oldu

13 Nisan 2022 13:09 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 14:42
Mariupol'de durum gittikçe kötüleşiyor: Bin 26 Ukrayna askeri teslim oldu

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 49. günde de devam ederken Ukrayna'nın önemli şehirlerinden Mariupol'de durum gittikçe kötüleşiyor. Cephanelikleri biten, yiyecekleri tükenen bin 26 Ukraynalı asker, Rusya'nın iddiasına göre teslim oldu.

24 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri emriyle başlayan Ukrayna'nın işgali devam ederken kritik şehir Mariupol'de can kayıpları artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Mariupol'a menşei bilinmeyen bir kimyasal silah kullandığı, sivillerin nefes almakta zorluk çektiği iddia edildi. Ukraynalı askerlerin de 'kimyasal zehirlenme' belirtileri göstermesi endişelere neden oldu.

Ukrayna lideri Zelenski hem de ABD ve İngiltere iddiaları ciddiye aldığını belirterek inceleme yapılacağını duyurdu. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ayrıntıları doğrulamak için uğraştıklarını belirterek, "Bu tür silahların herhangi bir şekilde kullanılması, çatışmada sert bir tırmanışa neden olur" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise kimyasal silahların konuşlandırıldığını teyit edemeyeceklerini belirtti. Blinken, "Rusya'nın Mariupol'u ele geçirmeye yönelik agresif kampanyasının bir parçası olarak askerler ve sivilleri etkileyecek gözyaşı gazı gibi kimyasal maddelerin karıştırıldığı bir gaz kullanabileceğine dair güvenilir bilgilerimiz var" dedi.

Mariupol'de durum gittikçe kötüleşiyor: Bin 26 Ukrayna askeri teslim oldu

BİNLERCE SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Mariupol Belediye Başkanı, şehri korumak için şimdiye kadar 10 binden fazla sivilin öldüğünü ve ölü sayısının 20 bini aşabileceğini ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise yaptığı açıklamada, Rusya’nın Mariupol kelimesini duymaktan nefret ettiğini ifade ederek, "Kremlin’in Ukrayna’dan daha çok nefret ettiği bir şey varsa o da Mariupol kelimesi. Askerlerimiz kendilerinden 10 kat fazla olan düşmana karşı şehri savunuyor." ifadelerini kullandı.

Mariupol'de durum gittikçe kötüleşiyor: Bin 26 Ukrayna askeri teslim oldu

''BİN 26 UKRAYNALI ASKER TESLİM OLDU''

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bazı Ukraynalı askerlerin teslim olduğunu öne sürerek, "Mariupol şehrinde 36. Deniz Tugayına bağlı bin 26 Ukraynalı asker, Rus Silahlı Kuvvetleri ve Donetsk Halk Cumhuriyeti milislerinin başarılı eylemleri sonucunda gönüllü olarak silahlarını bıraktı ve teslim oldu. Bunların arasında 162 subayın yanı sıra 47 kadın asker de yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Mariupol'de durum gittikçe kötüleşiyor: Bin 26 Ukrayna askeri teslim oldu

CEPHANELİK VE YİYECEK TÜKENDİ

Ukrayna direnişinde şimdiye kadar ön plana çıkan Mariupol'de durum giderek kötüleşiyor. 36. Deniz Tugayı'nda gönüllü olan İngiliz asker Aiden Aslin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yiyecek ve silahlarının tükendiğini belirterek, "48 gün oldu. Yiyeceğimiz ve cephanemiz tükendi. Mariupol'u savunmak için elimizden geleni yaptık ama Rus güçlerine teslim olmaktan başka çaremiz yok." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...