Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 12:17 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 12:24

Maymunlar 42 kişiyi yaraladı, polislere bayıltıcı tabanca dağıtıldı

Japonya’da çocuklar ve yaşlıların da olduğu 42 kişi maymunlar tarafından yaralandı. Bunun üzerine polislere bayıltıcı tabanca dağıtıldı.

Maymunlar 42 kişiyi yaraladı, polislere bayıltıcı tabanca dağıtıldı
Maymun,Makaklar,Japonya

Japonya’nın Yamaguçi kentinde, aralarında çocuklar ve yaşlıların da olduğu 42 kişinin maymunlar tarafından yaralanmasının ardından polislere bayıltıcı tabanca dağıtıldı. Makakları Japonya’nın büyük kısmında görmek mümkün olsa da bu tip saldırılar nadiren görülüyor. Belediye yetkilisi “Bu kadar kısa sürede bu kadar çok saldırı görmemiştik. Başta çocuklar ve kadınları hedef alıyorlardı, ardından yaşlılara ve yetişkin erkeklere de saldırmaya başladılar” dedi.

TEK Mİ ÇETE Mİ?

Temmuz başındaki ilk vakaların ardından saldırgan maymunları yakalamak için tuzaklar kurulsa da bir işe yaramadı. Yetkililer saldırıların arkasında tek bir maymunun mu yoksa bir Maymun çetesinin mi olduğunu da ortaya çıkaramadı. Yerel basına göre saldırıya uğrayanların bir kısmı boyunları, bacakları, elleri veya karınlarından ısırılırken bir kısmının da derileri çizik içinde kaldı. Maymunların pencere ve kapıları açarak evlere ve anaokullarına da girdiği, binaların içindeki küçük çocukları yaraladığı aktarılıyor.

NÜFUSUN ARTMASI TETİKLEDİ 

Yamagata Üniversitesi’nden araştırmacılar makakların sayısının artmasının, insanlarla ciddi çatışmalara girmelerine neden oldu.  Makaklara yönelik kültürel tutumdaki değişim, insan davranışlarının değişmesi ve orman koşullarının farklılaşması da olası diğer nedenler arasında gösteriliyor.

 

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...