Tgrt Haber
25 Ağustos 2021 09:22

Meclis Şube Kütüphanesi'nin Kur'an-ı Kerim okuma yeri yapılacağı iddiası asılsız çıktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Şube Kütüphanesi’nde Kur'an-ı Kerim okuma yeri yapılacağı iddiasına cevap verildi. Bahse konu olan şube kütüphanesinin tek odalı bir mekan olduğu ve çeşitli referans kitaplar sergilendiği açıklandı.

Meclis Şube Kütüphanesi'nin Kur'an-ı Kerim okuma yeri yapılacağı iddiası asılsız çıktı
TBMM,CHP

Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında ‘Meclis Şube Kütüphanesinin Kur’an-ı Kerim okuma yeri yapılacağı gibi’ iddiaların kamuoyu bilgisinde olduğu ifade edildi.

SÖZLÜ VEYA İDARİ KARAR BULUNMAMAKTA

Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, bu alanın Kur’an-ı Kerim okuma alanı yapılacağına dair TBMM Başkanlığının almış olduğu yazılı veya sözlü idari bir karar bulunmamakta.

1985 yılında mimar Behruz Çinici tarafından projesi çizilen meydan/ibadet/kitaplık kompleksi içerisinde yer alan bahse konu bölümün inşaatına 1986 yılında başlandı. Hizmete 1989 yılında açıldı.

Şube kütüphanesi, Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığına bağlı olarak fonksiyonuna ve maksadına uygun şekilde kullanılmakta olup, şu an tadilattadır.

Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, tadilatın kısa sürede tamamlanmasıyla tekrar aynı şekilde hizmet verecek.

CHP MİLLETVEKİLİ BEKO TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Meclis Cami yanında bulunan Şube Kütüphanesi'nde, Kur'an-ı Kerim okuma yeri, dini sohbetler ve Diyanet İşleri'nin kitaplarının sergileneceği alanlara yer verileceği iddiaları üzerine CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Dini işlerle ilgili mekanların yeri Meclis değildir. Eğer insanlar dini ihtiyaçlarını gidermek istiyorlarsa Meclis'e çok yakın bir mesafede olan, Kocatepe Camii'nin altında yer alan Kur'an okuma ve dinlenme salonlarının bulunduğu Diyanet İşleri'ne bağlı büyük bir mekana dikkat çekmek isterim" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...