Tgrt Haber

Medvedev hem 'tehlikeli gevezelik' dedi hem de tehdit etti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
08 Şubat 2024 11:47 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 11:48
Medvedev hem 'tehlikeli gevezelik' dedi hem de tehdit etti
rusya,nato,saldırı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rusya'nın Batılı ülkelere saldıracağı iddialarına sert tepki gösterdi. Medvedev, nükleer tehdidinde de bulundu.

NATO ve AB ülkelerinin, Rusya'nın saldırılarına karşı hazırlıklı olma planlarına Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev'den tepki geldi. Sosyal medya hesabı X'ten açıklamalarda bulunan Medvedev, Rusya'nın, NATO ya da AB üyesi ülkeleriyle çatışma planları olmadığını vurguladı. Medvedev, savaş durumunda nükleerin de devreye gireceğine dair tehditte bulundu. 

Medvedev, "Tanrı korusun böyle bir savaş çıkarsa ülkemizin toprak bütünlüğünün korunması amacıyla özel savaş başlığı taşıyan balistik ve seyir füzeleri devreye sokulacaktır" açıklamasında bulundu.

''DİKKAT DAĞITMA GEVEZELİKLERİ''

Medvedev X'teki paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sunak, Scholz, Macron, Norveçli, Finlandiyalı, Polonyalı ve diğer NATO patronları ısrarla şunu söylüyor: "Rusya'ya karşı savaşa hazır olmalıyız. Rusya, NATO ve AB üyesi ülkelerle çatışmanın planlarda olmadığını defalarca vurgulasa da bu gevezelikler hala sürüyor. Sebepler ortada. Ukrayna'ya yapılan milyarlarca dolarlık harcamayı haklı çıkarmak için seçmenlerin dikkatini dağıtmak gerekiyor.''

Medvedev hem 'tehlikeli gevezelik' dedi hem de tehdit etti - 1. Resim

''DAHA FAZLA SİLAH ÜRETMELİYİZ''

''Devasa miktarda paralar Avrupa'ya dağılmış ve artık halkını terörize eden ölmekten olan bir ülkedeki savaşa harcanıyor. Bu yüzden bu devletlerin başkanları bunu her gün vurguluyor: Rusya'ya karşı savaşa hazırlanmak ve Ukrayna'ya yardım sağlamaya devam etmek zorunludur, bu yüzden daha fazla tank, füze, insansız hava aracı ve diğer silahlar üretmek gerekiyor.''

''Ancak tüm Avrupalı ​​patronlar alaycı bir şekilde vatandaşlarına yalan söylemiyor. Eğer böyle bir savaş çıkarsa, Özel Askeri Harekat senaryosuna göre gitmez. Siperlerde top, zırhlı araç, insansız hava aracı ve elektronik harp kullanılarak savaşılmayacak.''

''BALİSTİK FÜZELER DEVREYE SOKULUR''

''NATO çok büyük bir askeri blok, İttifak üyesi ülkelerin toplam nüfusu yaklaşık 1 milyar ve toplam askeri bütçeleri 1,5 trilyon dolara kadar çıkabiliyor. Askeri yeteneklerimiz kıyaslanamaz olduğu için, başka seçeneğimiz kalmayacak. Cevap asimetrik olacaktır. Ülkemizin toprak bütünlüğünün korunması amacıyla özel savaş başlığı taşıyan balistik ve seyir füzeleri devreye sokulacak. Askeri doktrin belgelerimize dayanmaktadır ve herkesçe bilinmektedir. Ve bu tam olarak kıyamettir. Her şeyin sonu. İşte bu yüzden Batılı politikacılar seçmenlerine acı gerçeği söylemeli; onlara gerçekte ne olacağını açıklamak zorunda."

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...