Tgrt Haber

Medvedev'den skandal çağrı: Zelenskiy fiziksel olarak ortadan kaldırılmalı, başka seçenek yok

04 May 2023 12:35 - Güncelleme : 04 May 2023 12:53
dmitriy medvedev,ukrayna,rusya,vladimir putin,volodimir zelenskiy

Rusya'nın eski lideri Dmitriy Medvedev, Rus lider Vladimir Putin'e yönelik suikast girişiminin ardından Ukrayna lideri Zelenskiy'nin 'fiziksel olarak ortadan kaldırılması' gerektiğini söyledi.

Şimdilerde Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı olan Dmitriy Medvedev, Kremlin Sarayı'na gerçekleştirilen İHA saldırısının ardından skandal açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Medvedev, ''Terör saldırısının ardından, Zelenskiy ve zümresinin fiziki tasfiyesinden başka seçenek kalmadı. Ona koşulsuz teslim anlaşması imzalanması için bile ihtiyaç yok'' ifadesini kullandı.

KREMLİN'E SALDIRI, PUTİN'E SUİKAST GİRİŞİMİ İDDİASI

Rusya, dün  Kremlin'e insansız hava araçları (İHA) ile saldırı girişiminde bulunulduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, "Saldırıyı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı suikast girişimi olarak değerlendiriyoruz." denildi.

Diğer taraftan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Putin'e biz saldırmadık." açıklamasını yaparken, Kiev "sözde" saldırının Rusya'nın Ukrayna'daki büyük bir işgale hazırlandığının göstergesi olduğunu söyledi.

Medvedev'den skandal çağrı: Zelenskiy fiziksel olarak ortadan kaldırılmalı, başka seçenek yok

ESKİ RUS MİLLETVEKİLİ: UKRAYNA DEĞİL, RUS PARTİZANLAR YAPTI

Rusya'daki militan gruplarla bağlantılı eski bir Rus milletvekili olan Ilya Ponomarev, Kremlin Sarayı'na yapılan saldırının Ukrayna tarafından değil, Rus partizan gruplar tarafından yapıldığını iddia etti. Ponomarev, "Bu Rus partizan gruplarından birinin işi daha fazlasını söyleyemem çünkü henüz sorumluluğu üstlenmediler." dedi.

Ponomarev, "Rusya içindeki partizan gruplarının üyeleri genellikle gençler, öğrenciler, büyük şehirlerde yaşayanlar. Rusya genelinde yaklaşık 40 şehirde partizan faaliyetlerinden haberdarım. Tüm partizan gruplarının kendi odak noktaları, uzmanlıkları ve temel bilgileri var. Bazıları demiryolu sabotajlarına odaklanıyor, bazıları asker alma noktalarını kundaklıyor. Bazıları savaş yanlısı aktivistlere saldırılar düzenliyor, bazıları da bilgisayar korsanlığı yapıyor." dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...