Tgrt Haber
23 Ocak 2024 05:30 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 05:31

Meksika'da çete üyeleri polisle çatıştı: 12 ölü

Meksika'nın Sonora eyaletinde, Joaquin "El Chapo" Guzman'ın oğulları tarafından yönetilen Sinaloa Karteli'ne bağlı bir çeteye operasyon düzenlendi. Operasyonda çıkan çatışmada 2 polis yaralandı, 12 çete üyesi ise öldürüldü.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
Meksika'da çete üyeleri polisle çatıştı: 12 ölü
Meksika,çatışma

Meksika'nın Hermosillo kentinde, Joaquin "El Chapo" Guzman'ın oğulları tarafından yönetilen Sinaloa Karteli'ne bağlı bir çete liderini gözaltına almaya çalışan polislere ateş açıldı.

Polislerin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada, 12 çete üyesi öldürülürken, 7 çete üyesi ise olay yerinde kaçtı. Çatışmada 2 polis de yaralandı.

Takviye polis ekiplerinin sevk edildiği olay yerinde 21 uzun namlulu silah ele geçirildi. Burada bulunan 6 kamyonete el konuldu.

Eyalet Savcılığı, olaya ilişin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

OVİDİO GUZMAN KİMDİR?

Ovidio Guzman, en son yakalandığı 17 Ocak 2019'da bir dizi şiddet dalgasına yol açmıştı.

"El Chapo"nun oğullarından Ovidio Guzman'ın söz konusu tarihte yakalanmasının ardından çıkan olaylarda çok sayıda asker yaralanmış, 51 mahkum cezaevinden firar etmişti. Onlarca araç ve iş yerinin ateşe verildiği olaylar sonucunda Guzman serbest bırakılmıştı.

"EL CHAPO ABD'YE İADE EDİLMİŞTİ

"El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman ise ABD'nin New York eyaletinde görülen davada temmuzda müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

2001 ve 2015'te Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçan Joaquin Guzman, en son Ocak 2016'da yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...