Tgrt Haber

Merkel’e düzenlenen askeri törende şarkılı veda

02 Aralık 2021 23:31
Merkel’e düzenlenen askeri törende şarkılı veda
Angela Merkel,Almanya

Almanya Başbakanı Angela Merkel için düzenlenen askeri veda töreninde ilahi ve parçalar çalındı.

Görevini gelecek hafta Sosyal Demokrat Partili Olaf Scholz'a devredecek olan Merkel için askeri veda töreni düzenlendi. Başbakan olarak geçirdiği 16 yılın çoğu zaman çok zorlayıcı olduğunu söyleyen Merkel, salgın döneminde “ Siyasete, bilime ve sosyal söyleme duyulan güvenin ne kadar önemli olduğunu ve aynı zamanda ne kadar kırılgan olabileceğini bir büyüteçle gösterdi" dedi.

VEDA TÖRENİNE ÇOK SAYIDA SİYASETÇİ KATILDI

İlerideki zorluklara cevap bulma ve geleceği şekillendirme görevinin bir sonraki hükümete kaldığını belirten Alman Şansölye, bu nedenle haftaya görevini devredeceği müstakbel Başbakan Olaf Scholz'a başarılar diledi. Veda törenine, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender ile çok sayıda üst düzey siyasetçi katıldı.

Merkel’e düzenlenen askeri törende şarkılı veda

İLAHİ VE ŞARKILAR SÖYLENDİ

Törende Merkel'in bizzat kendisinin seçtiği "Büyük Tanrı seni övüyoruz" adlı ilahi ile "Benim için kırmızı güller yağsın" ve "Renkli filmi unutmuşsun" adlı parçalar çalındı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...