Tgrt Haber
10 May 2021 23:12

Mescid-i Aksa’da yeniden saldırı başladı

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki cemaate, İsrail polisi akşam namazından sonra bir kez daha saldırdı. Filistin Kızılayı 281 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

Mescid-i Aksa’da yeniden saldırı başladı
Mescid-i Aksa

İsrail polisi Harem-i Şerif cemaatine saldırıya geçti.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'daki cemaate akşam namazından sonra bir kez daha gerçekleştirdiği saldırıda 281 Filistinli yaralandı.

İsrail polisinin saldırısının ardından Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada,  281 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Yaralılardan 161'nin hastanelere kaldırıldığı vurgulanan açıklamada İsrail polisinin Harem-i Şerif'te plastik mermi ve ses bombaları kullandığına dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca İsrail polislerinin sabahın erken saatlerinden bu yana gerçekleştirdiği saldırının yaralı bilançosunun 612 olduğu belirtildi. Yaralılardan 411'inin hastanelerde tedavi edildiği kaydedildi.

PLASTİK MERMİLERLE MÜDAHALE ETTİLER

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, Filistinli gençler ile İsrail polisi arasında Mescid-i Aksa’nın güney batısındaki El-Meğaribe (Faslılar) Kapısı önünde tartışma ve sürtüşme yaşandığına dikkati çekerek, polisin ses bombaları ve plastik mermilerle müdahale ettiğini vurguladı.

İsrail polisinin saldırısı nedeniyle çıkan yangın Harem-i Şerif’teki bir ağaca sıçradı. Dibs, Mescid-i Aksa itfaiyesinin müdahalesiyle yangının söndürüldüğünü kaydetti.

FANATİK YAHUDİLER KUTLAMALAR YAPTI

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’nın Burak (Ağlama) Duvarı bölgesinde kutlamalar yaptığını ifade eden Dibs, İsrail polisinin saldırısının kısa sürdüğünü ve şu anda gergin bir bekleyişin hakim olduğunu kaydetti.

İsrail polisinin sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere saldırısında 331 Filistinli yaralanmıştı.

"CANIMIZ, KANIMIZ SANA FEDA AKSA"

Sabah namazını Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi.

Filistinliler, gösteriden sonra fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif’in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, buradan ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık "Canımız, kanımız sana feda Aksa" sloganı attı.

Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti.

"KUDÜS GÜNÜ" BAHANESİYLE BASKIN ÇAĞRISI

Fanatik Yahudiler, İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgal ettiği, 1967’deki Altı Gün Savaşı'nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre, “Kudüs Günü” olarak kutluyor.

Bu kişilerin oluşturduğu örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen “Kudüs günü” nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın çağrıları yapmıştı.

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani, Harem-i Şerif’in hoparlörlerinden İslam dünyasına yardım çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...