Tgrt Haber
31 May 2022 09:50 - Güncelleme : 31 May 2022 09:58

Miçotakis yine haddini aştı: Türkiye’yi bu sefer AB’ye şikayet etti

ABD ziyaretinde kongrede “Türkiye’ye F-16’ları satmayın” çağrısında bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis bir kez daha haddini aşan sözler kullandı. Türkiye’yi bu sefer Avrupa Birliği’ne şikayet eden Miçotakis "güçlü müttefiklerimiz var" diyerek meydan okudu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Miçotakis yine haddini aştı: Türkiye’yi bu sefer AB’ye şikayet etti
miçotakis,ab,türkiye

Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik yükseliyor. Yunan parlamentosunun ülkelerindeki ABD üslerini arttırması ile başlayan tartışma Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ABD ziyareti ile adeta tavan yaptı. ABD kongresinde yaptığı açıklamalar ile Türkiye’yi hedef alan ve “F-16’ları satmayın” çağrısında bulunan Miçotakis’e Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert sözlerle tepki gösterdi.

ERDOĞAN’DAN ÇOK SERT TEPKİ

“Miçotakis diye birisi benim için artık yok” diyen Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki normalleşme sürecinin ise askıya alındığını söyledi.

MİÇOTAKİS TÜRKİYE’Yİ SUÇLADI

Miçotakis gelen tepkilere aldırış etmeden skandal açıklamalarına yenisini ekledi. Türkiye’yi bu sefer AB’ye şikayet eden Miçotakis Türkiye’yi suçlarken, hamlelerinin “doğu Akdeniz bölgesinde istikrarsızlaştırıcı bir faktör olarak” gündeme getireceğini söyledi.

MEYDAN OKUDU

Miçotakis, “Yunanistan bu zorluklarla kararlılıkla yüzleşiyor. Biz uluslararası hukuka bağlı bir ülkeyiz. Güçlü müttefiklerimiz de var. Kimsenin egemenliğimize ve egemenlik haklarımıza meydan okumasına izin vermeyiz” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...