Tgrt Haber

Müşteriden artakalan sandviçi yediği için kovulan kadına ilginç destek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Guardian
20 Şubat 2024 15:26 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 15:26
Müşteriden artakalan sandviçi yediği için kovulan kadına ilginç destek
iş,

Birleşik Krallık'ta yaşanan bir işten kovulma olayı dünya basınında yankı buldu. Hukuk firmasında temizlik görevlisi olarak çalışan kadın, müşteriden artakalan sandviçi yediği için kovuldu. Şirkete karşı yasal işlem başlattı. 

Ekvadorlu Gabriela Rodriguez, iki yıl boyunca Birleşik Krallık'taki Devonshires adlı bir hukuk firmasında çalışırken, tabakta kalan 1,50 sternlinlik sandviçin artakalanını yediği için işten kovuldu. 39 yaşındaki kadın, hukuk firmasında temizlik görevlisi olarak çalışırken yaşadığı bu olay karşısında firmaya karşı dava açtı. 

Müşteriden artakalan sandviçi yediği için kovulan kadına ilginç destek - 1. Resim

ONLARCA KİŞİ ELLERİNDE SANDVİÇ İLE ŞİRKETİ PROTESTO ETTİ

'Dolaylı ırk ayrımcılığı' nedeniyle açılan davada göçmen işçileri destekleyen United Voices of the World sendikası (UVW) da olayı doğruladı.  Rodriguez'in görevine iade edilmesi amacıyla aralarında temizlikçiler, hukuk sektörü çalışanları ve otelcilik çalışanlarının da bulunduğu düzinelerce UVW üyesi, Devonshires'ın ofislerinin önünde 100 kutu ton balığı ve 300 elle sarılmış sandviç ile toplandı. 

Müşteriden artakalan sandviçi yediği için kovulan kadına ilginç destek - 2. Resim

''SAYGI, ONUR VE EŞİTLİK TALEP EDİYORUZ''

UVW genel sekreteri Petros Elia, sendikanın "çoğu göçmen işçi olan çok sayıda temizlikçiyi temsil eden bir sendika olarak misyona bağlı" olduğunu söyledi ve şunları aktardı:

"Temizlikçiler, ülke çapında her gün bunun gibi önemsiz ve bizce ayrımcı gerekçelerle rutin olarak işten atılıyor. Birçoğu, 'temizledikleri kir gibi' muamele gördüklerini anlatıyor ve Gabriela da onlardan biri.''

''Sesimizi yükselteceğiz ve herhangi bir işverenle, hatta Devonshires Solicitors gibi büyük güçlü şirketlerle bile mücadele etmek için birleşeceğiz. Ve bizim onların kirini temizlememiz, onların bize pislik gibi davranabilecekleri anlamına gelmiyor. Konuştuğumuz dil, geldiğimiz ülke veya tenimizin rengi ne olursa olsun saygı, onur ve eşitlik talep ediyoruz."

Müşteriden artakalan sandviçi yediği için kovulan kadına ilginç destek - 3. Resim

Kaynak: Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...