Tgrt Haber
04 Haziran 2021 23:55

NATO'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, büyüklüğü ve stratejik konumu sebebiyle Türkiye'nin NATO için en önemli ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti.

NATO'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması
nato,stoltenberg,türkiye

Alman Dış İlişkiler Konseyi ve Bookings Institution ortaklığıyla düzenlenen panelde NATO'nun 2030 vizyonunu açıklayan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Türkiye hakkında önemli mesajlar verdi. Gelen bir soru üzerine Türkiye’nin NATO için önemine dikkat çeken Jens Stoltenberg, Türkiye'nin en önemli müttefiklerinden biri olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin büyüklüğü ve stratejik konumuna vurgu yapan Stoltenberg, "Haritaya şöyle bir baktığımızda topraklarının önemini, büyüklüğünü ve aynı zamanda Irak ve Suriye’ye sınırı olan tek NATO ortağı olduğunu fark edebiliriz. Türkiye’nin altyapısı ve havaalanları DEAŞ ile mücadelede fazlasıyla önemliydi" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE YAKINDAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Terör örgütü DEAŞ’a karşı Türkiye'nin küresel koalisyondaki rolüne değinen Stoltenberg, güneyde istikrar sağlayabilmek için NATO üyesi Türkiye ile yakından çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlığa da değinen NATO Genel Sekreteri, Doğu Akdeniz'de tansiyonun düşürülmesinden memnun olduğunu söyleyip, "Bu çok büyük bir şey çünkü bu tür tansiyonlar gerçekten tehlikeli durumlara ve zararlara yol açabiliyor" şeklinde görüş belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...