Tgrt Haber

Navalni'nin ölümünde Putin'in parmağı olduğu iddiasına Kremlin'den sert tepki

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Şubat 2024 14:54 - Güncelleme : 19 Şubat 2024 15:12
Navalni'nin ölümünde Putin'in parmağı olduğu iddiasına Kremlin'den sert tepki
rusya,vladimir putin,

Rus muhalif Aleksey Navalni'nin ölümünün ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in suçlanması Kremlin'i kızdırdı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin açıklamalarının 'kabul edilemez' olduğunu söyledi.

Rusya'da seçim öncesi hapishanede ölü bulunan muhalif Aleksey Navalni'nin ölümünün ardından Batılı ülkeler, Rus lider Vladimir Putin'i suçladı. Kremlin'den bu suçlamalara sert cevap geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin Rus yönetimine karşı 'kaba' açıklamalarda bulunduğunu, bunun 'kabul edilemez' olduğunu söyledi.

Moskova'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Peskov, "Navalni’nin cesedinin ailesine ne zaman teslim edileceği" sorusuna "Bu konuyla ilgilenmiyoruz. Bu, Devlet Başkanlığı idaresinin işlevi değil." cevabını verdi.

Sürecin devam ettiğini söyleyen Peskov, ''Bununla ilgili gerekli tüm işlemler yapılıyor. Yapılan soruşturmanın sonuçları kamuya henüz açıklanmadı, bu nedenle şimdilik bilinmiyor." ifadesini kullandı.

Navalni'nin ölümünde Putin'in parmağı olduğu iddiasına Kremlin'den sert tepki - 1. Resim

''KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ''

Peskov, Batılı ülkelerin, Navalni’nin ölümüyle ilgili Rus yönetimine karşı açıklamalar yaptığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Herhangi bir bilgi ortada yokken, açıkça kaba açıklamalar yapılması kesinlikle kabul edilemez. Bu, böyle açıklamaları yapan devlet adamlarına yakışmaz. Elbette bu açıklamalar, Devlet Başkanı'na zarar veremez ancak bu, açıklamaları yapanlar için hoş değil."

Peskov, Putin’in Navalni’nin ölümüne ilişkin tepki göstermediğini söyledi.

ERMENİSTAN VE RUSYA ARASINDA 'UKRAYNA' GERİLİMİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın, "Ukrayna konusunda Rusya’nın müttefiki olmadıkları" yönündeki açıklamasını değerlendiren Peskov, Rusya ile Ermenistan'ın Ukrayna konusundaki yaklaşımlarının uyuşmadığını belirtti.

Peskov, "Gerçekten de Ukrayna'da yaşananlara ve konuya yönelik zıt görüşlere sahibiz. Bu sır değil. Dolayısıyla bu, Ermeni dostlarımızın çok iyi bilinen bir tutumu. Benzer görüşe sahip değiliz ve haklı olduğumuzu ısrarla anlatmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...