Tgrt Haber
17 Şubat 2014 10:27

Nepal'de küçük bir yolcu uçağı kayıp

Nepal'de küçük bir yolcu uçağı kayboldu. Uçakta bulunduğu bildirilen 18 kişiden haber yok.

Nepal'de küçük bir yolcu uçağı kayıp
Nepal'de yolcu uçağı kayboldu, yolcu uçağı kayıp, yolcu uçağın enkazı, uçağın enkazı bulundu,

Yetkililer, uçağın enkazının başkent Katmandu'nun 250 kilometre batısındaki Maçinelek kenti yakınlarında dağlık alanda bir arama helikopteri tarafından bulunduğunu açıkladı. Sis ve kar nedeniyle bölgeye güçlükle ulaşan arama kurtarma ekipleri, uçağın enkazının geniş bir alana yayıldığını belirtti. Nepal Havayolları'na ait çift motorlu uçakla yakıt ikmali yaptığı Pokhara kentinden havalandıktan birkaç dakika sonra irtibat kesilmişti. Katmandu'dan Jumla’ya giden 43 yıllık çift motorlu uçakta, üçü mürettebat üyesi 18 kişi bulunuyordu. Yolculardan birinin Danimarka vatandaşı olduğu öğrenildi.  
Sık sık yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen Nepal Havayolları, kazaya bölgede etkili olan tipi ve görüş alanının azalmasının neden olduğunu açıkladı. Avrupa Birliği, geçen yıl havacılık güvenlik kurallarına uymadığı ve uçaklarının bakımını yapmadığı için Nepal Havayolları'nın Avrupa'ya uçmasını yasaklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...