Tgrt Haber

Son dakika! New York metrosuna ateş açıldı: Vurulanlar var

12 Nisan 2022 16:28 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 08:05

Son dakika: ABD’nin New York kentindeki Brooklyn metro istasyonuna gerçekleştirilen silahlı saldırıda 18 kişi yaralandı. Saldırgan henüz yakalanmazken, vagonlarda patlayıcılar bulundu. Metro istasyonundan duman yükselirken, New York polisi aktif patlayıcı bulunmadığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırı ve sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili bilgilendirildi.

ABD'nin New York şehrinde metroya silahlı saldırı düzenlendi. New York itfaiyesi, Brooklyn metro istasyonunda birden fazla kişinin vurulduğunu ve bölgede patlayıcılar tespit edildiğini söylerken, New York polis departmanı aktif patlayıcı olmadığını bildirdi.

New York İtfaiye Departmanı Sözcüsü Amanda Farinacci, saldırıda yaralı sayısının 16’ya yükseldiğini açıklayarak, 8’inin silahla vurularak yaralandığını aktardı.

Son dakika! New York metrosuna ateş açıldı: Vurulanlar var

New York Polis Departmanı, New York’taki metro saldırısının terör olayı olarak soruşturulmadığını belirterek, saldırganın siyahi bir erkek olduğunu, yeşil işçi tipi bir yelek ve gri renkli sweatshirt giydiğini aktardı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde metro istasyonunda yaralı yolculara ait görüntüler yer aldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu kaydedildi. Metro seferlerinde gecikmeler yaşandı.

'BÖLGEDEN UZAK DURUN'

Polis, bilgisi olan görgü tanıklarının kendilerine ulaşmasını isterken her türlü ihtimale karşı halkı olayın gerçekleştiği Sunset Park 36. Cadde ve 4. Cadde istasyonlarından uzak durması konusunda uyardı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın bir sözcüsü tarafından da güvenlik konusunda uyarı yapılarak, yolculardan ve halktan olay yerine güvenli bir mesafede kalınması istendi.

Yaralıların bölgedeki Langone Brooklyn ve Methodist Hastanelerine kaldırıldığı, NYPD'nin olayla ilgili turuncu inşaat yeleği giyen ve gaz maskesi takan bir şüpheliyi aradığı bilgisi paylaşıldı.

Son dakika! New York metrosuna ateş açıldı: Vurulanlar var

BIDEN'A BİLGİ VERİLDİ

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Brooklyn metrosundaki saldırıyla ilgili açıklamasında, ABD Başkanı Joe Biden'ın konuyla ilgili bilgilendirildiğini, gerektiğinde yardım sunmak için Belediye Başkanı Adams ve New York Polisiyle temas halinde olduklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...