Tgrt Haber

New York'ta ırkçı saldırı! 'Türklerden nefret ediyorum' diyerek bıçakladı

18 Nisan 2022 10:27 - Güncelleme : 18 Nisan 2022 10:38
New York'ta ırkçı saldırı! 'Türklerden nefret ediyorum' diyerek bıçakladı

New York'ta kimliği belirsiz bir kişi Türk vatandaşını göğsünden bıçakladı. New York Polis Departmanı (NYPD) tarafından yapılan açıklamada saldırgan hakkında bilgi verene para ödülü verileceğini açıkladı.

ABD'nin New York şehri Manhattan'da kimliği belirsiz bir kişi, Türkiye karşıtı sözler söyleyerek 24 yaşındaki bir Türk vatandaşını göğsünden bıçakladı. New York Polis Departmanı, saldırganın görüntülerini Twitter'dan paylaştı.

Saldırıya uğrayan ve hastaneye kaldırılan kişinin kimliği açıklanmazken, Daily News'in haberine göre, polis kaynakları şüphelinin eylemini gerçekleştirmeden önce, 24 yaşındaki gence Türk olup olmadığını sorduğunu ve sonra "Türklerden nefret ediyorum." diyerek saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

New York'ta ırkçı saldırı! 'Türklerden nefret ediyorum' diyerek bıçakladı

Yerel medyada yayımlanan bir videoda ise saldırıya uğrayan kişi için "Türk olduğu için bıçaklandı" bilgisi yer aldı. Şüpheli hakkında bilgi verecek kişilere 3 bin 500 dolara kadar ödül verileceğini açıklayan NYPD ise saldırıya ilişkin nefret suçu soruşturması başlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...