Tgrt Haber
30 May 2022 16:29 - Güncelleme : 30 May 2022 16:49

Maymun çiçeği virüsü vakaları artıyor! Nijerya'da ilk ölüm

Dünya genelinde yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsü Nijerya'da ölüme neden oldu. 21 maymun çiçeği vakası görülen ülkede ilk kez bu hastalık yüzünden hayatını kaybetti.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Maymun çiçeği virüsü vakaları artıyor! Nijerya'da ilk ölüm
maymun çiçeği virüsü,nijerya

1970'li yıllarda Orta Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü dünya genelinde yayılırken Nijerya'da ilk can kaybı yaşandı. Nijerya Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ülkede geçtiğimiz ocak ayından itibaren 9 eyalette 21 maymun çiçeği vakası tespit edildiğini ve ilk can kaybının yaşandığını açıkladı. Açıklamada, "Maymun çiçeği kaynaklı can kaybı, farklı hastalıkları olan ve immünosupresif ilaçlar kullanan 40 yaşındaki bir hastada görüldü" denildi.

Birleşik Krallık'ta tespit edilen maymun çiçeği vakalarından birinin, 4 Mayıs'ta Nijerya'dan dönen bir vatandaşta görülmesinin ardından Nijerya Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Başkanı Dr. Ifedayo Adetifa, İngiliz vatandaşının Nijerya'da hastalığa yakalandığını gösteren hiçbir kanıtın bulunmadığını ve ülkenin bir maymun çiçeği salgınına yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi.

AVRUPA'DA İLK İNGİLTERE'DE ORTAYA ÇIKTI

İngiltere'de 2 maymun çiçeği (monkeypox) virüsü vakasının daha tespit edilmesiyle 6 Mayıs'tan bu yana tespit edilen vaka sayısı 9'a çıkmıştı. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), yeni vakaların virüsünün endemik olduğu bir ülkeyle herhangi bir seyahat bağlantısı olmadığını, bu nedenle bireylerin bulaşma yoluyla enfekte olmasının mümkün olduğunu duyurmuştu. UKHSA, yeni vakalardan birinin başkent Londra'da, diğerinin ise ülkenin güney doğusunda tespit edildiğini, vaka sayısının 9'a yükseldiğini kaydetmişti. Son olara ise İngiltere'de vakaların 3 günde 3 katına çıktığı ve son oalrak 106 vaka olduğu bildirildi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...