Tgrt Haber
14 Ağustos 2021 21:56

Nijerya'da yolcu otobüsüne saldırı: 22 ölü, 14 yaralı

Nijerya'da ibadetten dönenleri taşıyan otobüse silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 22 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi de yaralandı.

Nijerya'da yolcu otobüsüne saldırı: 22 ölü, 14 yaralı
nijerya,otobüs,saldırı

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da kanlı bir saldırı gerçekleştirildi.

İBADETTEN DÖNENLER HEDEF ALINDI

Yerel basındaki habere göre; hicri takvime göre Bauchi eyaletinde gidip yeni yıl ibadetine katılan kişiler, dönüşte Plateau eyaletinin Jos-Zaria kara yolunda silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda 22 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı. Plateau Eyaleti Polis Sözcüsü Simon Ubah Ogaba'dan ise saldırıya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

MOTOSİKLET KULLANIMI YASAKLANMIŞTI

Nijerya'da son dönemde gerçekleştirilen silahlı saldırılarda motosikletlerin kullanılması nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı. Bölge, zaman zaman hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle uğraşan bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını öne sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...