Tgrt Haber
20 Ocak 2022 16:59

Normalleşme sürecinde ikinci toplantı nerede yapılacak? Türkiye'den açıklama geldi

Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin ilk toplantısı Moskova’da yapılırken ikinci toplantının iki ülkeden birinde yapılması planlanıyor.

Normalleşme sürecinde ikinci toplantı nerede yapılacak? Türkiye'den açıklama geldi
Türkiye,Ermenistan,,normalleşme,

Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine ilişkin ilk adımlar iki ülkenin özel temsilcikler ataması ile başladı. Yüz yüze görüşmenin ilk toplantısı Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilirken ikinci toplantının nerede olacağına dair açıklama gelmedi. 

“BAŞKA BİR ÜLKEYE GEREK YOK”

Türkiye tarafından Diplomatik kaynaklar, Türkiye ile Ermenistan arasındaki görüşmelerin Türkiye veya Ermenistan da olması gerektiğini başka bir ülkeye gerek olmadığını söyledi.  Diplomatik kaynaklar son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

KABİL HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Kabil Havalimanının işletilmesine yönelik görüşmelerin devam ettiğini belirten kaynaklar, orada bir heyetin bulunduğunu söyledi. Güvenlik konusunda bir mutabakatın olduğunu fakat maliyet hesaplamaları konusunda görüşmelerin devam ettiğini ifade eden kaynaklar, sürecin yapıcı bir şekilde devam ettiğini aktardı.

İSRAİL İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

İsrail ile görüşmelerin diplomatik seviyede devam ettiğini aktaran kaynaklar, ziyaret tarihinin belli olmadığını bildirdi. Suudi Arabistan ile de ilişkilerin devam etmesi açısından diplomatik görüşmelerin devam ettiği aktarıldı. 

UKRAYNA AÇIKLAMASI

Ayrıca diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin, Estonya’dan firari FETÖ’cü Hayretdin Bahşi’nin yakalanmasını istediğini de dile getirdi. Minsk toplantıları’nın İstanbul’da yapılacağı bildirilirken tarihin henüz belli olmadığı da eklendi.  Ukrayna-Rusya konusunda Türkiye’nin pozisyonunun net olduğunu bildiren diplomatik kaynaklar, “Tansiyonu düşürmek, çatışmayı önlemek, diyalog artırmak pozisyonumuz net” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...