Tgrt Haber
19 Ağustos 2022 07:05 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 09:33

Nüfus azalmasına karşı kararname: 10 çocuğu olana 16 bin 500 dolar

Ruslar geniş aileyi unuttu. Çiftler fazla çocuk sahibi olmaktan kaçınıyor. Rusya lideri Vlamidir Putin, nüfusu artırmaya teşvik etmek için Sovyetlerden kalma geleneği kararname yayımlayarak yeniden hayata geçirdi. 10 ve üstü çocuğu olan kadınlara “Kahraman Anne” unvanı verilecek. Unvanın yanı sıra yaklaşık 300 bin liraya tekabül eden 1 milyon rublelik (16 bin 500 dolar) ödül verilecek.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Nüfus azalmasına karşı kararname: 10 çocuğu olana 16 bin 500 dolar
rusya,nüfus artışı

Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş sürerken yeni bir savaş daha başlattı. Nüfusu artırmak için harekete geçen Putin, nüfus azalmasına karşı kesenin ağzını açtı. 10 çocuğu olana 16 bin 500 dolar ödül verilecek.

PUTİN’DEN SOVYET GELENEĞİ

Rusya’nın nüfusunda endişe verici bir düşüşle karşı karşıya kalan Başkan Vladimir Putin, 1944’te Rusları ailelerini genişletmeye teşvik etmek için kurulan Sovyet döneminden kalma bir ödülü bu hafta yeniden hayata geçirdi.

Pazartesi günü bir kararnameyle açıklanarak hayata geçirilen “Kahraman Anne” ödülü, on veya daha fazla çocuğu olan kadınlara verilecek.

Tek seferlik 1 milyon ruble (300 bin TL) ödeme yapılacak. Ödülün en önemli sebebi ise genç nüfusu artırmak.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...