Tgrt Haber

Nükleer füze hazırlığı yapan Kuzey Kore'den ABD'ye cevap: Savunma amaçlı yaptık

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, AA
08 Kasım 2022 11:16 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 11:37
Nükleer füze hazırlığı yapan Kuzey Kore'den ABD'ye cevap: Savunma amaçlı yaptık
Kuzey Kore,Japonya,Güney Kore,ABD,Rusya

Kuzey Kore balistik füze denemeleri ile ilgili yeni açıklama yaptı. ABD başta olmak üzere birçok ülkeden tepki gören Kuzey Kore füze denemelerini savunma amaçlı yaptığını belirtti.

Kuzey Kore füze denemelerine yenilerini ekleyerek Japonya, Güney Kore ve ABD gibi ülkelerin radarına girdi. Kuzey Kore, füze denemelerinin ABD provokasyonuna karşı "savunma amaçlı" yapıldığını iddia etti.

Çin Küresel Televizyon Ağının (CGTN) haberine göre, Kuzey Kore’nin Uluslararası Örgütlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Son Gyong, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ülkesinin füze denemelerine ilişkin eleştirilerini kınadı.

Kim, Guterres’in ülkesine yönelik eleştirilerini "adaletsiz ve ön yargılı" olarak nitelendirdi ve füze denemelerinin ABD provokasyonuna karşı "savunma amaçlı" yapıldığını söyledi.

Guterres, 4 Kasım’da Kuzey Kore’nin yaptığı füze denemelerini kınayarak daha fazla provokatif girişimden kaçınılması gerektiğini ifade etmişti.

RUSYA AÇIKLAMASI

Öte yandan Rusya’ya silah desteği sağladığı iddiasını da reddeden Kim, “gelecekte de böyle bir planlarının olmadığını” belirtti. ABD'nin, Kuzey Kore’nin Rusya’ya Ukrayna’da kullanılması için çok miktarda topçu mermisi sağladığı iddia edilmişti.

KUZEY KORE'NİN FÜZE DENEMELERİ

Pyongyang, Güney Kore ve ABD’nin 6 gün süren askeri tatbikatına cevap olarak 2 ile 5 Kasım arasında 80’den fazla füze fırlatmış ve hava kuvvetleri tatbikatı yapmıştı. Güney Kore ve ABD, Pyongyang’ın nükleer füzeleri test etmek için teknik hazırlık yaptığını düşünüyor.

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...