Tgrt Haber
17 Kasım 2016 21:42

Obama, 'Rusya askeri bir süper güç'

ABD Başkanı Barack Obama, ‘askeri süper güç’ olarak nitelendirdiği Rusya’nın bölgede ve dünyanın genelinde etkisi olduğunu söyledi.

Obama, 'Rusya askeri bir süper güç'
obama, Barack Obama, abd,

Almanya Başbakanı Angela Merkel’le birlikte ortak bir basın açıklaması düzenleyen Obama, “Rusya, önemli bir ülke, askeri bir süper güç. Bölgede ve dünyanın genelinde etkisi var” dedi. Obama, ABD’nin dünyadaki ana problemlerin çözümü yolunda Rusya’yla birlikte çalışmaya istekli olduğunu ifade etti.

'RUSYA'YLA BİRLİKTE ÇALIŞMAK BİZİM YARARIMIZA' 

Öte yandan, ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump’ın ‘Rusya’ya karşı dik durmasını’ umduğunu ifade eden Obama, “Umudum, seçilmiş başkanın benzer bir yapıcı yaklaşım izlemesini, değerlerimize ve çıkarlarımıza uyacak noktalarda Rusya’yla işbirliği yapılacak alanlar bulunmasını umuyorum” diye konuştu. Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre; ABD Başkanı, “Dünyadaki büyük problemleri çözmek için, Rusya’yla birlikte çalışmak bizim yararımıza” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...