Tgrt Haber

Özel uçağı çalan evsiz adamın savunması hükümeti bile şoke etti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Independent
22 Şubat 2024 15:06 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 11:13
Özel uçağı çalan evsiz adamın savunması hükümeti bile şoke etti
uçak,abd,hırsızlık

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde özel uçağı çalan evsiz adamın savunması hükümet yetkililerini şaşkınlığa uğrattı. Evsiz adamın uçağı, 40 km uçurduğu öğrenildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Palo Alto Havalimanı'ndaki skandal güvenlik açığı bir hırsızlıkla ortaya çıktı. 50 yaşındaki Luis Gustavo Aires, havalimanından özel bir uçağı çaldı ve 40 kilometre uçurdu. 8 Şubat günü yaşanan bu uçak hırsızlığı plaja acil inişle sonlandı. Evsiz adam, uçağı burnu yere değecek şekilde havaya kalkık bir şekilde indirebildi.

UÇAĞI ÇALMA SAVUNMASI ŞOKE ETTİ

Evsiz Aires, kısa sürede gözaltına alındı ve savunması hükümet yetkililerini bile şaşkına çevirdi. Dedektiflere, ciddi bir hasar görmeyen 150 bin dolarlık uçağı, ''havalimanlarının yeterli güvenlik seviyelerine sahip olmadığını hükümete göstermek'' amacıyla çaldığını söyledi.

Özel uçağı çalan evsiz adamın savunması hükümeti bile şoke etti - 1. Resim

50 yaşındaki adamın, havalimanının çevre çitlerinde bulunan bir kesikten girdiği, uçağa ise anahtarsız bir şekilde erişebildiği ortaya çıktı. KRON4'ün haberine göre, evsiz adam uçak uçurmayı ise Brezilya'da öğrendi.

Özel uçağı çalan evsiz adamın savunması hükümeti bile şoke etti - 2. Resim

3 AYRI KİMLİKLİ

Ayrıca mahkemede adının 'Sunrock' olduğunu öne süren evsiz adamın üzerinden 3 ayrı kimlik çıktı. Kimlik hırsızlığı ve uçak çalmakla suçlanan Aires suçsuz olduğunu savundu.

Mahkemede kendisini temsil etmek istediğini söyleyen Aires'in talebi kabul görmedi. Kefalet olarak 10 bin dolar belirlendi. 

Aires ilk mahkemeye çıktığında Yargıç Rebecca Woodson'a kendisini temsil etmek istediğini söyledi ancak yargıç bu talebi reddetti.

r-2933594,2933905#

 

Kaynak: Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...