Tgrt Haber

Pakistan’da suikast girişimi sonrası tansiyon yükseliyor! İmran Han’a yayın yasağı

06 Kasım 2022 08:14 - Güncelleme : 06 Kasım 2022 11:12
Pakistan’da suikast girişimi sonrası tansiyon yükseliyor! İmran Han’a yayın yasağı
pakistan,

Pakistan’ın eski Başbakanı İmran Han geçtiğimiz günlerde uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaralandı. Tedavisi tamamlanan İmran Han iyileştikten sonra hükümete yönelik protestoların süreceğini söylemesinin ardından yapacağı konuşmalara yayın yasağı getirildi. 

Pakistan’da siyasi gerilim sokaklara taştı. Geçtiğimiz günlerde ülkenin eski başbakanlarından İmran Han’ın başlattığı protesto gösterileri sırasında kendisine silahlı saldırı düzenlendi. Han yapılan saldırıyı iki ayağından yaralanarak hafif atlatırken tedavi gördüğü  hastanede açıklamalarda bulundu.

Saldırıdan Başbakan Şahbaz Şerif, İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ve Servisler Arası İstihbarat (ISI) Başkan Yardımcısı Tümgeneral Faisal Nasir'i sorumlu tutan İmran Han,protestoların devam edeceğini söyledi. Han'ın açıklamalarının ardından konuşan Şerif, iddiaları reddederek, "İmran Han beni, İçişleri Bakanı'nı ve bir askeri yetkiliyi suçladı. Bu komplonun bir parçası olduğum kanıtlanırsa istifa edeceğim." dedi.

HAN’A YAYIN YASAĞI

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Otoritesi (PEMRA), "devlet kurumlarının suikast planlaması gibi asılsız iddialarla iftirada bulunduğu” gerekçesiyle eski Başbakan İmran Han’ın konuşmalarının televizyonlarda yayınlanmasına yasak getirdi. PEMRA'dan yapılan açıklamada, Han’ın konuşmaları ve basın toplantılarının, tüm uydu kanallarından yayınlamasının yasaklandığı belirtildi.

KANALLARIN LİSANSLARI ASKIYA ALINACAK

Açıklamada, Han’ın konuşmalarında devlet kurumlarının suikast planlaması gibi asılsız iddialarla iftirada bulunduğu vurgulanarak, bu içeriklerin yayınlanmasının kamu düzenini bozabileceğine, halk arasında nefret oluşturabileceğine işaret edildi. İmran Han’ın ifadelerinin çok sayıda yasayı ihlal ettiğine dikkat çekilen açıklamada, karara uymayan televizyon kanallarının lisanslarının askıya alınabileceği belirtildi. PEMRA, 21 Ağustos'ta da Han’ın "devlet kurumlarını ve yetkililerini tehdit ettiği" gerekçesiyle konuşmalarının televizyonlardan canlı yayınlanmasını yasaklamıştı.

DESTEK PROTESTOLARI SÜRÜYOR

Öte yandan Han'a yönelik saldırıdan sonra ülke genelinde başlayan protestolar da sürüyor. Dünkü gösterilere, Han'ın lideri olduğu Pakistan Adalet Hareketi Partisi destekçileri de katıldı. Çok sayıda kişi Lahor kentindeki Özgürlük meydanında toplandı.

Pakistan’da suikast girişimi sonrası tansiyon yükseliyor! İmran Han’a yayın yasağı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...