Tgrt Haber
06 Ocak 2022 12:32

Pakistan’da sel felaketi sonrası ordu göreve çağrıldı

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde başlayan şiddetli yağış sonrası sel meydana geldi. 300 evin yıkıldığı sel felaketinin ardından yetkililer arama kurtarma çalışmaları için orduyu göreve çağırdı. Pakistan Donanmasının botlar aracılığı ile halka yardım etti.

Pakistan’da sel felaketi sonrası ordu göreve çağrıldı
Pakistan,sel felaketi,Pakistan ordusu

Pakistan’ın  Belucistan eyaletinde başlayan şiddetli yağış felakete dönüştü. Belucistan eyaletindeki Gwadar şehrinde şiddetli yağışın sele dönüşmesi sonrası yetkililer acil kurtarma çalışmaları için orduyu görevlendirdi.

Selde en az 300 ev yıkılırken binden fazla araç Pakistan-İran sınırında sel nedeniyle mahsur kaldı. Selin getirdiği felaket binlerce kişiyi evsiz bırakırken, Pakistan Donanmasının botlar aracılığı ile mağdur durumda olan halkı güvenli alana taşıdığı bildirildi. Öte yandan Gwadar Uluslararası Havalimanı’nda şiddetli yağış nedeniyle uçuşlar iptal edilirken Ketta şehrindeki drenaj sistemlerinin de bozulduğu açıklandı.

Pakistan’da sel felaketi sonrası ordu göreve çağrıldı

320 MM YAĞIŞ

Pakistan Meteoroloji Departmanı şiddetli sel için açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Gwadar şehrinin de yer aldığı Makran bölgesinde 320 mm yağış oranı ile en yüksek yağışın kaydedildiği vurgulandı.

Pakistan’da sel felaketi sonrası ordu göreve çağrıldı

BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Belucistan Eyaleti Başbakanı Abdul Quddus Bizenjo ise, kurtarma çalışmalarının hızlandırılması ve Ketta şehrindeki drenaj sistemini temizlenmesi talimatını verdi. Başbakan Bizenjo yönetimi, hava durumunu göz önünde bulundurarak her türlü acil durumla başa çıkmak için hazırlıklı olması gerektiğini belirtirken, hiçbir ihmale müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

SİVİL YÖNETİME YARDIM

Pakistan Servisler Arası Halkla İlişkiler Kurumu (ISPR), ordu birliklerinin çeşitli alanlarda biriken suyunun boşaltılması, mahsur kalan turistlerin ve araçlarının güvenli yerlere tahliye edilmesi gibi kurtarma çalışmalarında sivil yönetime yardım edildiğini açıkladı.

Pakistan’da sel felaketi sonrası ordu göreve çağrıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...