Tgrt Haber
27 Ocak 2023 16:18 - Güncelleme : 27 Ocak 2023 17:37

Alçaklığına alçaklık kattı: Paludan, Kopenhag'da da Kur'an-ı Kerim yaktı

İsveç'te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakarak alçak bir eyleme imza atan aşırı sağcı Rasmus Paludan, bugün de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yaktı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Alçaklığına alçaklık kattı: Paludan, Kopenhag'da da Kur'an-ı Kerim yaktı
İsveç,Rasmus Paludan,Kur,NATO,Cumhurbaşkanı Erdoğan

İsveç'te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakarak alçak bir eyleme imza atan aşırı sağcı Rasmus Paludan, başta Müslüman ülkeleri olmak üzere herkesi ayağa kaldırmıştı. Hem PKK sempatizanlarının hem de Palugan'ın eylemine göz yuman İsveç'e Türkiye'den çok sert tepki gösterilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO için kapıları kapatmıştı. Alçak eylem hala dünya gündemindeki yerini korurken Paludan bir alçak eylem daha imza attı.

"Erdoğan İsveç'in NATO üyeliğini onaylayana kadar her cuma Kur'an yakacağım" diyen Paludan, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da da Kur'an-ı Kerim yaktı.

KURŞUN GEÇİRMEZ KASK VE YELEK GİYDİ

Kenti popüler meydanlarından biri olan Norrebro'ya giden Paludan, kurşun geçirmez kask ve yelek giyerek kamuoyunun karşısına çıktı. Polisin barikat kurduğu alanda çok sayıda insan da Paludan'ı izledi.

Alçaklığına alçaklık kattı: Paludan, Kopenhag'da da Kur'an-ı Kerim yaktı

POLİSLER KORUDU

Camii önünde Kur'an yakan Paludan'ın eylemi sırasında yaklaşık 50 polis memurunun olduğu görülürken, alanda büyük bir polis otobüsünün de olduğu belirtildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da gerçekleştirilen alçak eylemi kınadıklarını, Avrupa'da neredeyse her gün gerçekleştirilen ırkçı, yabancı düşman ve İslam karşıtı saldırıların kışkırtmalara neden olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsveç’te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı gerçekleştirilen nefret suçunun bugün Danimarka’nın Kopenhag şehrinde aynı İslam düşmanı şarlatan tarafından tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde lanetliyoruz.

İsveç ve Hollanda’dan sonra bu defa Danimarka’da gerçekleştirilen bu alçak eylemin tüm uyarılarımıza rağmen engellenmemesi Avrupa’da dini hoşgörüsüzlük ve nefretin sözde özgürlük ortamını suistimal ederek eriştiği tehlikeli boyutları ortaya koyması bakımından endişe vericidir.

Avrupa’da milyonlarca insanın hassasiyetlerini rencide eden bu tür iğrenç eylemlere müsamaha gösterilmesi barış içinde birarada yaşama pratiğini tehdit etmekte ve her gün Avrupa’nın bir yerinde meydana gelen ırkçı, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı saldırıları kışkırtmaktadır.

Avrupa toplumunun ayrılmaz parçası olan Müslümanları ötekileştiren bu eylemler karşısında tepkisiz kalan yönetimlere sorumluluklarını hatırlatıyor, savunduklarını iddia ettikleri evrensel değerlerin ayaklar altına alınmasına seyirci kalmamaya davet ediyoruz."

İSVEÇ'TEN ÇİFTE STANDART

Öte yandan Paludan'ın İsrail'in İsveç Büyükelçisi önündeki Tevrat yakma eylemini engelledi. 'Düşünce özgürlüğü'ne sığınan İsveç hükümetinin iki yüzlülüğü bu olayla gün yüzüne çıktı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...