Tgrt Haber

Papa Francis’ten Rusya’ya eleştiri: Çocuksu ve yıkıcı

02 Nisan 2022 17:30 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 17:38
Papa Francis’ten Rusya’ya eleştiri: Çocuksu ve yıkıcı

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal harekatı devam ederken bir eleştiri de Papa Francis’ten geldi. Francis, savaştan için “çocuksu ve yıkıcı” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor. Ukrayna’daki savaşı en sert şekilde kınadığını belirten Papa Francis, savaşı "çocuksu ve yıkıcı saldırganlık" olarak nitelendirdi. Malta’ya ziyarette bulunan Francis, havaalanında Malta Cumhurbaşkanı George Vella tarafından karşılandı. Papa, milliyetçi çıkarlara kapılan bazı liderlerin çatışmaları kışkırttığını ve körüklediğini ifade etti. Papa’nın bu sözleri doğrudan Devlet Başkanı Vladimir Putin'e söylendiği şeklinde yorumladı.

UKRAYNA ZİYARETİ MASADA

Papa konuşmasında, "Diğer ülkelerin işgallerinin, vahşi sokak savaşlarının ve atom tehditlerinin uzak bir geçmişin korkunç hatıraları olduğunu düşünmüştük" dedi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'e olası bir gezinin "masada" olduğunu kaydeden Papa, Avrupa Birliği'nin göçmenleri geri döndürmek için Libya ile yaptığı anlaşmaları kınadı. Avrupa'nın onları karşılarken insanlık göstermesi gerektiğini söyledi. Akdeniz'in "trajik bir uygarlığın enkazının habercisi değil bir dayanışma yeri" olması çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...