Tgrt Haber
25 Ağustos 2021 17:58

Pentagon'dan Afganistan açıklaması: Sorumluluğumuz kalmayacak

Pentagon, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havalimanında tahliye işlemlerinin tamamlanmasından sonra bölgede herhangi bir sorumluluklarının kalmayacağını açıkladı.

Pentagon'dan Afganistan açıklaması: Sorumluluğumuz kalmayacak
pentagon,agfanistan,tahliye

ABD Savunma Bakanlığı'ndan Afganistan'daki tahliye işlemleriyle ilgili önemli açıklamalar geldi.

"HİÇBİR SORUMLULUĞUMUZ KALMAYACAK"

Pentagon, tahliye işlemlerinin sona ermesinin ardından Kabil'deki havalimanında herhangi bir sorumluluklarının kalmayacağını duyurdu. Pentagon ayrıca havalimanında birkaç yüz ABD askerinin geri çekildiğini ve şu anda havalimanında 5 bin 400 askerin görevde olduğunu bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby,  Kabil Havalimanı'ndan 10 binden fazla kişinin tahliye edilmeyi beklediğini vurguladı.

TÜRK ASKERİ DE ÇEKİLİYOR

NATO ülkelerinin Afganistan'daki tahliye işlemleri sürerken, Türk askeri de bölgeden çekiliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Taliban'nın "Kabil Havaalanı'ndaki sorun çözülür çözülmez yabancı askerlere ihtiyacımız olmayacak" açıklamasının ardından mevcut durum ve şartların değerlendirilerek Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Afganistan'dan tahliyesine karar verildiğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...