Tgrt Haber

PKK'nın elebaşından itiraf: Almanya ile irtibatımız var

15 Aralık 2016 22:59
PKK'nın elebaşından itiraf: Almanya ile irtibatımız var
PKK, Almanya,

2007 yılında Alman Westdeutscher Rundfunk (WDR) televizyonuna konuşan terörist Hacı Ahmedi, Almanya gizli servisi ile ortak çalıştıklarını itiraf ettiği ortaya çıktı. Teröre açıkça destek veren Almanya'da yayın yapan bir televizyon kanalına röportaj veren Ahmedi, 'Batılı devletler adına da operasyonlar yapıyoruz. Alman gizli servisi BND ile irtibatımız var' dedi.

Alman pasaportuna sahip olan ve 43 yıldır Avrupa’da bulunan Haci Ahmedi, başta Alman gizli servisi BND olmak üzere birçok yabancı istihbarat örgütü ile irtibat halinde olduğunu ayrıntılarıyla anlatıyor. 

Bugüne dek irtibat halinde olduğu kişilerin kendisinin kim olduğunu, görevinin ve faaliyetlerinin ne olduğunu çok iyi bildiğini belirten Ahmedi, “Bir gün genç bir adam yanıma geldi ve BND’den olduğunu belirtti. Herkesin sorduğu soruları soru ve size verdiğim cevapları verdim” diyerek durumu anlatıyor. 
 
Hacı Ahmedi, ayrıca “en üst seviyeden” koruma altında olduklarını belirterek ABD’nin Irak’ı işgali sırasında ABD’li generallerin Irak’taki PJAK kamplarına bizzat gelerek kendilerini ziyaret ettiğini itiraf ediyor. 
 
Ahmedi, ABD’nin PKK ile kurduğu ilişkileri ise şöyle özetliyor: “Amerikalılar ile aramız iyi. Resmiyette bizi terör örgütü olarak kabul etmelerine rağmen PJAK ve PKK Amerika’nın çıkarlarına hizmet ediyor. Avrupa’dan çok sayıda genç PJAK’a ve PKK’ya katılıyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...