Tgrt Haber
12 Haziran 2022 20:00 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 21:37

Avrupa Parlamentosu milletvekili Sikorski'den gerilimi arttıracak öneri: Ukrayna'ya nükleer silah verilmeli

Polonya'nın eski Savunma Bakanı ve şu an Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili olan Radoslaw Sikorski'den dünyanın diken üstünden takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gerilimini tırmandıracak bir öneri geldi. Sikorski, Ukrayna'nın yeniden bağımsızlığını kazanabilmesi için nükleer silah verilmesi gerektiğini söyledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Avrupa Parlamentosu milletvekili Sikorski'den gerilimi arttıracak öneri: Ukrayna'ya nükleer silah verilmeli
Ukrayna,Rusya,Polonya,Savaş,Nükleer silah

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin üzerinde 3 aydan fazla zaman geçerken Rus ordusunun sivil gözetmeksizin saldırılara devam ediyor. Savaşın ilk gününden beri uygulanan sert yaptırımlar karşısından geri adım atmayan Rusya en son Luhansk bölgesinde 26 konut ve bir alışveriş merkezini yıktı.

Sivillere yönelik saldırıların artmasıyla bilrikte Polonya'nın eski Savunma ve Dışişleri Bakanı olan ve şu an Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili olan Radoslaw Sikorski'den Rusya'yı kızdıracak ve gerilimi tırmandıracak bir öneri geldi.

"NÜKLEER SAVAŞ DESTEĞİ VERME HAKKIMIZ OLDUĞUNA İNANIYORUM"

Ukrayna'ya yeniden bağımsızlığını kazanabilmesi için nükleer silah verilmesi gerektiğini söyleyen Sikorski, Ukrayna'daki durumu yakından takip ettiklerini belirterek, "Ukrayna'nın 1994'te Budapeşte Memorandumu'nun imzalanmasından sonra nükleer potansiyelinden vazgeçtiği biliniyor. O zamanlar herkes Ukrayna'nın Sovyet döneminde kurulan sınırlar içinde bağımsız bir ülke olacağını anlamıştı. Ancak Rusya bu Budapeşte Memorandumu'nu ihlal ettiğinden Batı olarak Ukrayna'ya nükleer savaş desteği verme hakkımız olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"PUTİN'İN NATO TOPRAKLARINA SALDIRMAYA CESARET EDEMEZ"

Rusya'nın nükleer silahlarla saldırmaya cesaretinin olmadığını söyleyen Sikorksi, "Putin'in NATO topraklarına nükleer silahlarla saldırmaya cesaret edeceğini sanmıyorum. Konuşmalar dışında şu anda bu yönde bir hazırlık görmüyorum. Rusya'nın özel olarak hazırlanmış depolarda saklanan birkaç bin taktik savaş başlığı var. İttifaklarımızla durumu yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...