Tgrt Haber
28 Mart 2022 12:10 - Güncelleme : 28 Mart 2022 12:37

Alman medyası: Putin yıllar önce 5 AB ülkesini de işgal listesine eklemiş

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 1 ay geride kalırken Alman medyası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2014'de Ukrayna'nın AB'ye katılmak istediğini açıklamasından sonra kapalı kapılar ardında Polonya, Romanya ve Baltık'ta yer alan Estonya, Letonya, Litvanya'yı işgal tehdidinde bulunduğunu yazan gazeteler, Putin'in bu ülkeleri iki gün içinde işgal edebileceği iddiasında bulunduğunu aktardı.

Alman medyası: Putin yıllar önce 5 AB ülkesini de işgal listesine eklemiş

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 33. gün geride kalırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2014 yılında 5 Avrupa Birliği'ne bağlı ülkeyi işgal etmek için listeye eklediği ortaya çıktı. Alman medyasında yer alan habere göre, 2014'te Ukrayna'nın AB'ye katılmak istediğini açıklamasının ardından Putin'in o yılın eylül ayında kapalı kapılar arkasında gerçekleştirdiği görüşmelerde 5 ülkeyi işgal etme tehdidinde bulunduğu belirtildi.

Özel olarak uyarının dönemin Ukrayna liderine yapıldığı ülkelerin Polonya ve Romanya ile birlikte Baltık'ta bulunan Estonya, Letonya ve Litvanya olduğu aktarıldı.

'SALDIRILAR GENİŞLEYEBİLİR' SİNYALİ

Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung'un haberine göre, Putin'in dönemin Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'ya, Petro Poroşenko'ya, "Eğer istersem, Rus ordusu sadece Kiev'i değil Riga'yı, Vilnius'u, Tallinn'i, Varşova'yı ve Bükreş'i iki günde işgal eder" dediği belirtildi.

Letonyalı diplomat ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovkis de bu ayın başında Politico'ya açıklamalarda bulunmuş ve Putin'in saldırılarının genişleyebileceğinin sinyalini vermişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...