Tgrt Haber

Kaçarken yakalanmıştı! Putin dostu Ukraynalı vekillin planı ifşa oldu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Nisan 2022 08:31 - Güncelleme : 14 Nisan 2022 09:02
Kaçarken yakalanmıştı! Putin dostu Ukraynalı vekillin planı ifşa oldu

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin Rusya Devlet Başkanı Putin'in arkadaşı olduğu ortaya çıkan ve gözaltına alınan Ukrayna ana muhalefet partisi lideri Viktor Medvedçuk'a dair planı Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı İvan Bakanov açıkladı. Medvedçuk'un eşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı İvan Bakanov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arkadaşı ve Ukrayna ana muhalefet lideri Viktor Medvedçuk'la ilgili planı dün Ukrayna'dan ulusal bir televizyon kanalına yaptığı açıklamayla anlattı. Medvedçuk'un eşi Oksana Marçenk ise, muhalif siyasetçinin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) Medvedçuk'u Transdinyester bölgesi üzerinden Moskova'ya götürmeyi planladığını belirten Bakanov, "Biz sadece Medvedçuk ile karşı karşıya değildik. Karşı tarafta Putin'in yakınını yurt dışına götürmeyi amaçlayan, adı FSB olan çok güçlü bir düşman vardı." dedi.

Kaçarken yakalanmıştı! Putin dostu Ukraynalı vekillin planı ifşa oldu

YANLIŞ BİLGİLERLE YÖNLENDİRME

FSB'nin planı devreye sokmak için Ukrayna'daki suç çeteleri liderleri ve kolluk kuvvetlerinin yozlaşmış yetkilileriyle bir araya geldiğini ifade eden Bakanov, FSB'nin bu planı gizlemek için yanlış bilgiler yaydığını ve böylece Ukrayna güvenlik birimlerini yanlış yöne yönlendirmek istediğini söyledi.

ADİL ŞEKİLDE YARGILANACAK

Bakanov, yakalanan Medvedçuk'un bir Ukrayna askeri gibi yine Ukrayna emniyet görevlilerinin refaketinde Ukrayna sınırına kadar getirildiğini, bir tekneye bindiriliğ diğer bir ülkeye götürülmesinin planlandığını belirtti. Medvedçuk, bu sırada SBU tarafından düzenlenen operasyonla yakayı ele verdi. Bakanov, Medvedçuk'un mahkemeye çıkarılacağını ve adil şekilde yargılanacağını sözlerine ekledi.

Kaçarken yakalanmıştı! Putin dostu Ukraynalı vekillin planı ifşa oldu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİ

Oksana Marçenko, kişisel Youtube hesabından bir mesaj yayınladı. "Çok saygıdeğer Erdoğan" hitabıyla başladığı mesajında Marçenko, Viktor Medvedçuk'un eşi olduğunu belirterek şunları söyledi: 

''Ben muhalif lider Ukrayna milletvekili Miktor Medvedçuk'un eşi Oksana Marçenko, yardım talebiyle size başvuruyorum. 12 Nisan'da eşim, Zelenski'nin kişisel talimatı üzerine Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından hukuka aykırı şekilde gözaltına alındı ve şu anda hukuka aykırı şekilde bilinmeyen bir yerde rehine olarak tutuluyor. Dava önce siyasi bir davada eşimi mahkûm etmeye çalıştılar. Eşim hiçbir kanunu ihlâl etmedi. Eşimin başına gelen ve gelmeye devam eden her şeyi, Ukrayna devletinin yasal temellerine ve uluslararası hukuk normlarına tamamen aykırızı. Eşimin zorla alıkoyulmasını terörün tezahürü olarak görüyorum."

Kaçarken yakalanmıştı! Putin dostu Ukraynalı vekillin planı ifşa oldu

"Sayın Cumhurbaşkanı, siz barışçıl diyalogdan yanasınız. Ülkem Ukrayna'nın dostu olduğu olduğunuzu birçok kez dile getirdiğiniz. Rusya'nın da dostusunuz. Bunan inanıyorum. Türkiye'de "İyi dost kara günde belli olur" derler. Ailem, ben, Viktor'la olan çocuklarımızın başına bu kara gün geldi. Viktor'un hayatı için çok korkuyorum. Çok büyük bir otoriteye sahipsiniz, size saygı duyuyorlar ve sizi dinliyorlar."

ZELENSKİY'DEN ESİR DEĞİŞİMİ TEKLİFİ

Ana muhalefet Yaşam İçin Muhalefet Platformu lideri Viktor Medvedçuk'un yakalanıp gözaltına alınmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de Medvedçuk'u Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değiştirmeyi önermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...