Tgrt Haber
08 May 2023 11:14 - Güncelleme : 08 May 2023 11:23

Putin için çember iyice daraldı! ‘Küçümsenen Komedyen’ halkı ile ters köşe yaptı

Rusya, Ukrayna’yı haritadan siler, '72 saatte Kiev alınacak' deniyordu. Söylenenler olmadı…

rusya,ukrayna,vladimir putin,volodimir zelenskiy

Rusya daha fazla muharebe tecrübesine ve daha büyük bir ekonomiye sahip olmasına rağmen 1 yıldan fazla süredir, Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi kendi deyimleri ile ‘özel operasyonlar' sürdürüyor... Putin geri adım atmak istemiyor ama Kremlin Sarayı'na yapılan İHA saldırısı durumu iyice çıkmaza sürükledi.

Rusya Ukrayna savaşında Putin için gerçekten çember daraldı mı? Nasıl oluyor da Ukrayna gibi bir ülke Putin’e geri adım attırmak için direniyor? Rus ordusunun savaşın başından beri hep en yetkin ve güçlü, eğitimli komutanları yok edildi. Ukrayna’nın arkasındaysa neredeyse tüm batı ülkeleri var.
Ukrayna elbette CIA başta olmak üzere çok sayıda güçlü ülke istihbarat desteği aldı.

Rus birliklerinin hareketleri Ukrayna ile paylaşılıyor ve bu bilgilerle Rus ordusunun ilerlemesine engel olunuyor. Hatta bazen yollarda yakıtı bitmiş tanklar ile Rus askerleri nereye kaçacaklarını şaşırdı.

Görüntülerde gördüğünüz gibi tankın üzerinde oturup yemek yiyen bir asker Ukrayna’nın siha saldırılarının hedefi oluyor. Bu metrelerce uzayan Rus askeri konvoyları tek bir atış hamlesi ile yok edildi.

''ZELENSKİY ORTADAN KALDIRILMALI''

Komutanları öldürülen bir ordunun karşısında Ukrayna ordusu Batı tarafından sürekli olarak eğitimler ile güçlendirildi. Ayrıca Rusya İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma tanklar ile mücadele ederken, modern ve gelişmiş silahlar karşısında çaresiz kaldı.

Rusya eski Devlet Başkanı Dmitri Medvedev. Kremlin Sarayı'na saldırının ardından sosyal medya hesabından, Zelenskiy'nin 'fiziksel' olarak ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. 2022 yılının şubat ayında başlayan Ukrayna'nın işgalinde Rusya'nın kazanımına bakarsak aslında ilhaklar dışında önemli bir kazanımları görülmüyor.
Ukrayna cephesinde elle tutulur bir başarı elde edemeyen Rusya, Ukrayna'nın, başkent Moskova'ya kadar sızdığını hatta Kremlin Sarayı'na saldırıyla Putin'e suikast düzenlendiğini açıkladı.

RUSYA İYİCE KÖŞEYE SIKIŞTI

Kremlin'e düzenlenen saldırının ardından Rusya ilk olarak Ukrayna'yı suçladı. Ancak Ukrayna saldırı yapmadıklarını söyledi. Bu sefer gözler ABD’ye döndü. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise son açıklamasında saldırının arkasında ABD'nin olduğunu iddia etti. Beyaz Saray’da herhangi bir müdahalelelerinin olmadığını söyledi.

Bu açıklamaların en dikkat çekeni ise eski bir rus vekilden geldi. Rus vekil, Kremlin’e rus partizanlarının saldırdığını yaptığını iddia etti. Savaştan bunalan bir millet bunu yapabilir mi?

Rusya-Ukrayna savaşında sonucu şimdilik göremiyoruz ama sonucu belirleyecek olan en büyük sebeplerden biri de savaştan bunalan halklar olucak.
Putin seferberlik ilan ettiği sırada birçok Rus vatandaşı Antalya, Dubai ve Bakü’ye kaçarken, komedyen olduğu için inceden küçümsenen hafife alınan bir liderin halkı ise direniş konusunda kenetlenmiş durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...