Tgrt Haber
27 Ekim 2021 21:58

Putin, İsrail'den yardım istedi: ABD, Esad'a uyguladığı yaptırımları hafifletsin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus şirketlerinin Suriye'nin yeniden inşasında yer almasının önünü açmak için İsrail'den yardım istedi. Putin, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'ten, ABD'yi Esad rejimine yönelik yaptırımların bir kısmını hafifletmeye teşvik etmesini istedi.

Putin, İsrail'den yardım istedi: ABD, Esad'a uyguladığı yaptırımları hafifletsin
vladimir putin,,Naftali Bennett,,ABD,,israil,,Beşşar Esad,

Putin'in Rusya'nın etkisini artırmak ve gelir elde etmek için Rus şirketlerinin Suriye'nin yeniden inşasındaki büyük projeleri almasını istediğini ifade etti.

Putin'in 22 Ekim'de Rusya'nın Soçi kentinde yaptığı görüşmede, Bennett'e bazı Rus şirketlerin ABD yaptırımlarından etkilenmek istemedikleri için Suriye'de iş yapmaktan korktuğunu dile getirdiği aktarıldı.

Görüşmede Putin'in Bennett'ten ABD'yi Esad rejimine yönelik yaptırımların bir kısmını hafifletmeye teşvik etmesi talebinde bulunduğu kaydedildi.

İRAN'IN SURİYE'DEKİ ETKİSİNİ ARTIYOR

Rusların, hâlihazırda ABD yaptırımları altında olması nedeniyle İran şirketlerinin büyük projeleri almasının önünü açtığı ve böylece İran'ın Suriye'deki etkisini artırdığını ileri sürdüğüne işaret edildi.

Haberde, Rusların İsrail'in İran'ın Suriye'deki kontrolünü zayıflatma konusundaki ilgisinin, Bennett hükümetini ABD yönetimini yaptırımları hafifletmeye zorlamaya teşvik edeceğini umduğuna dikkati çekildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...