Tgrt Haber
30 Temmuz 2022 15:29 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 16:07

'Putin kaçacak' iddiası ortalığı karıştırdı: Uçak hazır, kaçacağı ülke belli

Ukrayna’da savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesindeki ekonomik durum ve Donbas bölgesindeki saldırıların durması nedeni ile kaçış planları yaptığı öne sürüldü. 

Rus lideri ve ailesini taşımak için hazırlanan uçağın Moskova'da hazırda bekletildiği öne sürülüyor.
Vladimir Putin
Rus lideri ve ailesini taşımak için hazırlanan uçağın Moskova'da hazırda bekletildiği öne sürülüyor.

Ukrayna savaşı aylardır tüm şiddeti ile devam ediyor. Bölgeden korkunç haberler gelmeye devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili çarpıcı bir iddia geldi. İddiayı Kremlin içerisinden güvenilir kaynakları olduğunu belirten General SVR Telegram kanalı ortaya attı. Putin'in sağlık durumu ile ilgili sık sık güncelleme yayınlayan kanal, şimdi de Rus liderin kaçma planlarının hazır olduğunu ortaya attı. 

İŞLER SARPA SARDI

Son aylarda Ukrayna'nın doğusuna yoğunlaşan Rusya’nın planı Donbas bölgesinde de beklendiği gibi gitmiyor. Birliklerin ilerleyişi son günlerde durma noktasına gelirken Ukrayna Herson kentini geri almak için karşı saldırı başlattı. İddialara göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Donbas operasyonunun da başarısız olması durumunda Rus halkının bakış açısında keskin bir değişiklik olacağının farkında ve olası bir yenilgi durumu için kaçış planını hazırladı.

Bugün İngiliz basınında geniş yer alan iddiaya göre Rus liderin kaçmayı planladığı ülke Suriye. Putin 2015 yılındaki Suriye iç savaşına doğrudan müdahale ederek Beşar Esad'a yardım etmişti. Rus lideri ve ailesini taşımak için hazırlanan uçağın Moskova'da hazırda bekletildiği öne sürülüyor.

SEBEBİ EKONOMİDEKİ KÖTÜ GİDİŞAT 

Putin'in kaçma planının perde arkasında ülkedeki ekonomik krizi yatıyor. Uzmanlar, Batı'nın yaptırım kıskacına aldığı Rusya ekonomisinin feci ve geri döndürülemez bir düşüş içerisinde olduğunu belirtiyor. Batı medyasında bugün yer alan haberlerde "Rus ekonomisinin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurulduğunda Putin'in Suriye'de emekli olmayı düşünmesi şaşırtıcı değil" ifadesi dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...