Tgrt Haber
09 Eylül 2022 15:13 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 16:43

Putin Kraliçe Elizabeth'in cenazesine katılacak mı? Kremlin Sözcüsü Peskov cevabı verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze törenine katılıp katılmayacağı merak konusuydu, beklenen cevap Kremlin'den geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Putin Kraliçe Elizabeth'in cenazesine katılacak mı? Kremlin Sözcüsü Peskov cevabı verdi
vladimir putin,kraliçe,elizabeth,ingiltere,rusya

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, dün 96 yaşında hayatını kaybetti. Başta İngiltere olmak üzere tüm dünyayı yasan boğan bu ölüm için dünya liderleri taziye mesajlarını Kraliyet ailesine ve İngiltere'ye iletirlen Rus lider Vladimir Putin'in mesajı ve cenazeye katılıp katılmayacağı merak konusuydu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kraliçe'nin ölümünün ardından İngiltere Kralı 3. Charles'a taziye mesajını iletti. Putin, mesajında "Size bu ağır, telafisi imkansız kayıp karşısında güç diliyorum. Kraliyet ailesinin üyelerine ve Büyük Britanya halkına destek ve içten taziyelerimi iletmenizi rica ederim" ifadelerine yer verdi.

Putin Kraliçe Elizabeth'in cenazesine katılacak mı? Kremlin Sözcüsü Peskov cevabı verdi

''RUSLAR SAYGI DUYSA DA...''

Putin'in Kraliçe Elizabeth'in cenazesine katılıp katılmayacağına ilişkin cevap ise Kremlin'den geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in kraliçenin cenaze törenine katılıp katılmayacağına ilişkin yaptığı açıklamada, "Ruslar ona bilgeliğinden dolayı saygı duysa da, Putin'in kraliçenin cenazesine katılması beklenmiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...