Tgrt Haber

Son dakika! Putin'den müzakere açıklaması: Çıkmaza girdi

12 Nisan 2022 16:10 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 17:19
Son dakika! Putin'den müzakere açıklaması: Çıkmaza girdi

Son dakika... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın İstanbul müzakerelerdeki anlaşmalardan uzaklaştığını, iki ülke arasındaki müzakerelerin çıkmaza girdiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus birliklerinin Moskova'nın Ukrayna'daki askeri harekatını, cesur ve etkin bir şekilde icra ettiğini ve en modern silahları kullandığını ileri sürdü. Putin, Moskova'nın Ukrayna'daki askeri operasyonunun "asil" hedeflerine ulaşacağını ve asıl hedeflerinin Donbas halkına yardımcı olmak olduğunu savundu.

Rusya'nın Uzak Doğusundaki Vostochny Uzay Üssü'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Putin, Moskova'nın Rusya'yı korumak için askeri bir operasyon başlatmaktan başka seçeneğinin olmadığını savundu. "Askeri operasyonumuz başarıya ulaşana dek sürecek" ifadelerini kullanan Putin, "Ukrayna'da askeri operasyon ile Rusya'yı koruyoruz, başka seçeneğimiz yoktu" dedi.

''KİMSE BİZİ İZOLE EDEMEZ''

Putin, "Ukrayna'da Rusya karşıtı güçler ile çatışma kaçınılmazdı, sadece bir zaman meselesiydi" diyerek Donbas bölgesinde soykırıma tahammül göstermeyeceklerini iddia etti. Putin, "Rusya kendisini dünyanın geri kalanından izole etmeyi planlamıyor, kimse bizi izole edemez" diye de ekledi. 

''UKRAYNA İSTANBUL'DAKİ ANLAŞMALARDAN UZAKLAŞTI''

Putin, Ukrayna'nın İstanbul görüşmelerinde varılan uzlaşmalardan saptığını ve müzakerelerin çıkmaza girdiğini söyledi. Rus lider, Buça'da yaşananlar için ise 'sahte' ifadesini kullandı. Putin ayrıca işgalin planlandığı gibi gittiğini ve amaçlarının minimum zaiyat olduğunu vurguladı.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...