Tgrt Haber

Putin'den NATO hakkında çok sert açıklamalar

26 Aralık 2014 17:35
Putin'den NATO hakkında çok sert açıklamalar
rusya, putin, nato,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın yeni askeri doktrinlerini onayladı. Doktrinde en önemli dış tehdit olarak "NATO'nun askeri potansiyelinin artması" gösterildi.

Moskova yönetiminin yeni doktrinlerinde, en önemli dış tehdit olarak "NATO'nun askeri potansiyelinin artması" gösterildi. Yeni belgede, Rusya'ya tehdit oluşturan başlıca dış faktörler, "NATO'nun askeri potansiyelinin genişlemesi, stratejik füze savunma sistemlerinin kurulması ve genişlemesi, komşu ülkelerde askeri güç kullanılması, komşu ülkelerde Moskova'nın çıkarlarını tehit edecek politika oluşturulması" gibi faktörler yer aldı. Rusya'ya tehdit eden iç faktörlerin başında, "Anayasal düzeni devirmeye yönelik faaliyetler, Rusya'nın bütünlüğü, birliği ve egemenliğine yönelik terörist örgütlerinin ya da bireylerin faaliyetleri" yer aldı. Putin'in onayladığı yeni askeri doktrin belgesine, Rusya'nın Kuzey Buz Denizi bölgesindeki çıkarlarının korunması, BRICK, Abhazya ve Güney Osetya ile işbirliğinin artırılması gibi maddeler de eklendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...