Tgrt Haber
13 Kasım 2021 11:58

Putin'den yalanlama: Belarus-Polonya göçmen kriziyle ilgimiz yok

Rusya Lideri Vladimir Putin, Belarus-Polonya sınırında yaşanan göçmen kriziyle ülkesinin hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Putin'den yalanlama: Belarus-Polonya göçmen kriziyle ilgimiz yok
Vladimir Putin,Belarus-Polonya,göçmen krizi

Rusya Devlet Televizyon Radyo Kurumu'na (VGTRK) röportaj veren Putin, Rusya'nın Belarus sınırındaki göçmen kriziyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Oradaki insanları Rus havayolu şirketlerinin taşımadığını belirten Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve Almanya Başbakan Vekili Angela Merkel'in birbirleriyle görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Putin, "Bu görüşme umarım yakın zamanda gerçekleşir, bu çok önemli zira göçmenler öncelikli olarak Almanya'ya gitmeye çalışıyor" dedi.
Putin, Avrupa'daki göçmen krizinin askeri ve ekonomik iki nedeni şöyle açıkladı: “Birincisi Ortadoğu'daki askeri operasyonlar. Diğeri ise AB'de refah seviyesinin yüksek olması.” Lukaşenko ile Rusya'dan Avrupa'ya gaz sevkiyatını durdurabileceklerini değerlendiren Putin, karşılıklı anlaşmalarının ihlali olacak olsa da teorik anlamda bu yönde bir talimat verilebileceğini, ancak durumun bu seviyeye varmamasını umduğunu ekledi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...