Tgrt Haber
27 Şubat 2022 16:35 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 17:31

Son dakika! Dünyayı sarsan emir: Putin'den orduya 'nükleer güç' talimatı

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile Belarus sınırında müzakere için görüşmeden önce Savunma Bakanlığı'na nükleer güçlerin savaş durumuna geçmesi emri verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığına Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi emrini verdi. Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile toplantı yaptı.

Toplantının başında Putin, Batı’nın Rusya ile ilişkilerinde dostça olmayan eylemlerde bulunduğunu söyledi. Putin, “Ekonomik alanda gayrimeşru yaptırımları kastediyorum. NATO ülkelerinin üst düzey yetkilileri de ülkemize karşı saldırgan açıklamalar yapıyor. Bu yüzden Genelkurmay Başkanı’na ve Savunma Bakanı’na Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emrediyorum.” ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun caydırıcı güçleri nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsıyor.

PUTİN MÜZAKERE İÇİN ELİNİ GÜÇLENDİRDİ

Rusya, Ukrayna ile müzakere için Belarus'a heyet yollamasının ardından saat 15.00'e kadar süre verdi. Belarus'ta Ukrayna'yı beklediğini belirten Rusya, reddedilmesi durumunda ''Dökülen kanın tüm sorumluluğu Ukrayna tarafında olacaktır.'' açıklamasında bulundu. Rus medyası, müzakerelerin Belarus'un Gomel kentinde olacağını duyurmasının ardından ise Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Rus basınını yalanladı ve müzakerelerin Belarus sınırında olacağını bildirdi.

Zelenskiy'nin ön koşulsuz olmak kaydıyla kabul ettiği müzakerelere Ukrayna Devlet Başkanı'nı, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun ikna ettiği öne sürüldü. Belaruslu politikacı Yuri Voskresensky, "Lukaşenko, Zelenskiy’i Belarus'ta müzakere konusunda ikna etti. Ukrayna heyeti şimdi Gomel’e gidiyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Savunma Bakanlığı'na nükleer güçlerin savaş durumuna geçmesi emrini müzakerelerden önce vermesi ise dikkat çekti. New York Times yazarı da ''Nükleer tehdidi yaptırımları geri püskürtmek ve Ukrayna'ya yönelik Batı desteğini sürdürmek için kullanıyor.'' yorumunda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...