Tgrt Haber
31 Mart 2022 09:54 - Güncelleme : 31 Mart 2022 10:08

Putin'den Rus oligark Abramoviç'e konuşma yasağı

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın sol bulması için İstanbul’daki müzakerelere katılan Rus milyarder Roman Abramoviç’e medya yasağı getirildiği iddia edildi. Söz konusu kararın Rusya Devlet Başkanı Putin'e ait olduğu belirtildi.

Putin'den Rus oligark Abramoviç'e konuşma yasağı

Rus oligark Roman Abramoviç ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Muhalif politikacı Ksenia Sobchak, Abramoviç'e medya yasağı getirildiğini duyurdu. Sobchak, konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kremlin yanlısı medyanın Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde işadamı Roman Abramoviç'in rolünden bahsetmesi yasaklandı.”

Bu bilgi Moskva-24, TASS ve başka bir büyük hükümet yanlısı medya kuruluşlarında çalışan kaynaklar tarafından da doğrulandı. Kaynaklardan biri 30 Mart'ta yetkililerden şu emrin geldiğini söyledi: “Artık Abramovich'in müzakerelere katıldığından bahsetmiyoruz.” Gazete güvenlik gerekçesiyle bilgi veren kişinin ismini açıklamadı.

KREMLİN’DEN AÇIKLAMA

Rus oligark Abramoviç, Rusya-Ukrayna arasında barışın sağlanması için İstanbul’da kurulan masada da yer almıştı. Görüşmelerin ardından Kremlin’den bir açıklama gelmiş ve Rusya heyetinde yer alan Rus milyarder Abramoviç'in "heyetin resmi bir üyesi olmadığı" belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...